Подариха фланелка за 5 млн.лв. на Бойко Борисов

Бойко Борисов получи спортен екип на Русенския университет /РУ/ с името си и № 13. "Тази фланелка ми струва 5 милиона", пошегува се премиерът с осигурените средства от Фонд "Козлодуй" за санирането на сградите във висшето училище.

Той откри нов спортен комплекс в РУ дни, преди началото на новата академична година. "Аз съм много щастлив, когато съм сред преподаватели в университети, защото за да има добро възприятие на това, което професорите казват, трябва ви здрав дух в здраво тяло", заяви премиерът Борисов, след като преряза лентата.

Очаква се догодина Националната университетска спартакиада да се проведе в този комплекс. "Трите комбинирани игрища с изкуствена настилка покриват всички изисквания за безопасност и експлоатация", обясни ректорът чл.-кор. проф. Христо Белоев. Настилките на терените са с различна дебелина, в зависимост от вида спорт, който се практикува.

Игрището за минифутбол от 870 кв.м е със изкуствена трева и посипка от каучукови гранули с обща дебелина 4 см. Друго игрище е със същата площ е за хандбал. Има и площадка за волейбол и баскетбол с акрилна настилка върху асфалтовата основа.

Напълно обновена е спортната зала на комплекса. Там също е сменена подовата настилка, хидро- и топлоизолация, сменена дограмата и изолирано подпокривното пространство. Общата застроена площ на залата е 584 кв. м.

Инвестицията на университета в спортния комплекс е на стойност 1,2 млн. лв. Средствата са осигурени изцяло от висшето училище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика