Новото чешко правителство загуби вот на доверие в парламента

Васил Велев: МВР е префинансирано, заплатите там не са толкова ниски, колкото казват

Звънят от остров в Атлантика

Пощальон влезе в затвора, открили 19 000 писма в дома му

Отпада идеята за двойно по-скъпа синя зона в София (обзор) Ще се забранява влизане в центъра на града според номерата на автомобилите

Опашки от тирове на Калотина, Капитан Андреево и Дунав мост

Австралия обяви конкурс за спасяване на Големия бариерен риф Дава 2 млн. канадски долара награда

Валери Симеонов: Протестите против втори лифт в Банско са част от предизборна кампания

Прищина: Сърбия да не използва за политически цели убийството на Оливер Иванович

Таня Андреева: Държавата не бива да плаща дълговете на общинските болници

Борисов ще участва на форума в Давос

Шефът на “Teлeлинк” купи хърватски TV доставчик

Готвят нов превод на български на Истанбулската конвенция Терминът "джендър" предизвиквал неразбирания

Пускат държавен дълг с рекорден срок от 25 г. На инвеститорите ще бъдат предложени книжа за 100 млн. лв.

Кучета водачи издъхват от миша отрова Лабрадорът Марвин се мъчил 10 дни, но не могли да го спасят

Подариха фланелка за 5 млн.лв. на Бойко Борисов

Бойко Борисов получи спортен екип на Русенския университет /РУ/ с името си и № 13. „Тази фланелка ми струва 5 милиона“, пошегува се премиерът с осигурените средства от Фонд „Козлодуй“ за санирането на сградите във висшето училище.

Той откри нов спортен комплекс в РУ дни, преди началото на новата академична година. „Аз съм много щастлив, когато съм сред преподаватели в университети, защото за да има добро възприятие на това, което професорите казват, трябва ви здрав дух в здраво тяло“, заяви премиерът Борисов, след като преряза лентата.

Очаква се догодина Националната университетска спартакиада да се проведе в този комплекс. „Трите комбинирани игрища с изкуствена настилка покриват всички изисквания за безопасност и експлоатация“, обясни ректорът чл.-кор. проф. Христо Белоев. Настилките на терените са с различна дебелина, в зависимост от вида спорт, който се практикува.

Игрището за минифутбол от 870 кв.м е със изкуствена трева и посипка от каучукови гранули с обща дебелина 4 см. Друго игрище е със същата площ е за хандбал. Има и площадка за волейбол и баскетбол с акрилна настилка върху асфалтовата основа.

Напълно обновена е спортната зала на комплекса. Там също е сменена подовата настилка, хидро- и топлоизолация, сменена дограмата и изолирано подпокривното пространство. Общата застроена площ на залата е 584 кв. м.

Инвестицията на университета в спортния комплекс е на стойност 1,2 млн. лв. Средствата са осигурени изцяло от висшето училище.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.