Владинова си осигури финал в многобоя на световното

Невяна Владинова влезе във финала на многобоя на световното по художествена гимнастика в Щутгарт. Българката изигра силно съчетанията си на последните два уреда, като на бухалки получи 17,383 точки, а на лента - 17,516 т. Нашето момиче бе 12-то във временното генерално класиране с общ сбор от 52,182 т., но преди изиграването на последните два потока, които завършиха късно в четвъртък. Останалите изпълнения обаче едва ли ще променят сериозно класирането. Първите 24 отиват на финала в петък. Състезателките започват от нулата, а най-добрите 15 вземат визи за олимпиадата в Рио.


До късно снощи участието във финала за втората ни грация Мария Матева бе на кантар. Тя е със сбор от 50,849 т.


Рускинята Яна Кудрявцева е начело с 56,883 т., въпреки че не бе изиграла последното си съчетание на обръч. Втора е сънародничката й Маргарита Мамун с 55,798 т. след изиграване на всичките 4 съчетания.


Едва в третия ден от надпреварата в индивидуалното България имаше съдия – Филипа Филипова. В отборното има вероятност националките ни да запазят осмото си място, като в тима се включва и Сара Стайкова със съчетания на бухалки и лента.
От утре в надпреварата се включват и ансамблите, като най-добрите 10 си гарантират участие на олимпиадата догодина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт