Нигерийка танцува и пее след победи и медал

България не попадна на картата на медалите в класическата борба и остана само с пето място на Елис Гури (98 кг), спечелил олимпийска квота за Рио 2016. Пратеници на 18 страни ликуваха с отличия в "Орлиънс Арена", като в 8-те категории злато заслужиха 7 страни - Турция (2 титли), Куба, Армения, Германия, Азербайджан, Русия и Украйна.
Голямото шоуто направи нигерийката Адекурое, която ознаменува първия медал за страната си при жените с танц, който вдигна трибуните на крака. Черният тайфун помете първо фаворитките на Русия и Украйна, като след всяка среща Адекурое танцуваше и пееше с вдигнати към небето ръце в залата за загрявка пред слисаните погледи на борцовото воинство и журналистите. Заклинанията обаче не й помогнаха срещу стигналата финалите Мадсон (Швеция), но впоследствие нигерийката разби с туш за 35 секунди в малкия финал Хон (Китай).
Първи медал от голямо първенство в борбата записа и Холандия, а палачът на Станка Златева от олимпиадата Лондон 2012 - олимпийската шампионка Наталия Воробьова (Русия), за първи път стъпи на световния връх.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт