Ван Гаал превърнал „Юнайтед“ в казарма

Луис ван Гаал е превърнал „Манчестър Юнайтед“ в казарма - футболистите са бесни от методите на холандеца, който ги бил „превърнал в роботи“. Капитанът Уейн Руни и ветеранът Майкъл Карик дори разговаряли с треньора, за да промени методите си. Източник от съблекалнята, цитиран от вестник „Дейли Мейл“, твърди, че се чувствали като изтривалки.
Ван Гаал не дал нито ден почивка в продължение на три седмици от началото на сезона. Атмосферата в клуба напълно се променила, след като играчите и хората от щаба дори не ядели заедно. През новото първенство „Манчестър Юнайтед“ се представя неубедително - има две победи, едно равенство и загуба. А единствено Хуан Мата и вече напусналият Аднан Янузай са вкарали голове във Висшата лига. За четири двубоя „Юнайтед“ има едва 15 точни удара.
Веднага бяха цитирани думи на бившия президент на „Байерн“ Ули Хьонес, който уволни Ван Гаал през 2011 година. „Той не се мисли за Господ, а за бащата на Господ“, каза тогава Баронът на Бундеслигата, както наричат Хьонес, който в момента е в затвора заради укриване на данъци.
Само в „Юнайтед“ Ван Гаал се скара с трима от звездите, ставали шампиони преди него - Робин ван Перси, Рафаел и Хавиер Ернандес. А привлеченият от холандеца Анхел ди Мария рече след напускането си: „Ван Гаал има своя философия и заради нея се махнах. Трудно е да се адаптираш към него.“
„Юнайтед“ беше семейство под ръководството на Алекс Фъргюсън от сервитьорката до Руни, но това време отмина“, пише още в. „Дейли Мейл“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят