Галеви атакуват властта в Дупница

Братя Галеви се готвят да атакуват властта в Дупница, макар и задочно. Изчезналите кримигерои с присъди отдавна имат политически амбиции, като в миналото Пламен Галев дори се кандидатира, макар и без успех, за депутат. Сега на фокус са местните избори, а целта е управлението в Дупница, пише "България днес".

Първо се оказа, че като независим към 33-членния местен парламент се е устремил личният телохранител на Пламен Галев Георги Градевски-Конъна. Той бе издигнат от инициативен комитет, в който влизат собственикът на клуба по трибой в Дупница Роберто Петров и нападателят на "Марек", който е и любимец на публиката на легендарния стадион "Бончук" Еньо Кръстовчев. И двамата официално нямат нищо общо с Галеви, но са популярни лица в града. За разлика от тях Градевски е изключително близък до бившите барети. Той бе обвинен заедно с тях за участие "в организирана престъпна група с цел изнудвания и отвличане на облаги чрез внушаване на страх". Получи условна присъда за нанасяне на телесни повреди на двама младежи в местна дискотека.

Към общинския съвет тръгва и Емил Кастрев, също като независим кандидат. Той бе един от седмината събрали се в инициативния комитет, издигнал Пламен Галев за кандидат-депутат през 2009-а. Кастрев тогава бе председател на Младежкия консултативен съвет към екскмета Атанас Янев, като структурата бе създадена по подобие на консултативния съвет, ръководен от Братя Галеви. В момента Кастрев е активист на „Ротари клуб“ и член на проверителната комисия към читалище „Зора“. Бе един и от хората, изпратили в последния му път убития през миналата година гард на Галеви Николай Радев-Отвертката.

Информационният портал „Дупница нюз“ обобщи стремежа на Кастрев и Градевски към властта в материал със заглавие "Поддръжници на Галеви напират за независими общински съветници". Самият тогавашен градоначалник Атанас Янев, който бе известен като близък до Галеви, сега отново иска да седне в кметския стол
В Дупница усилено се коментират двете кандидатури за общинари, като мненията са, че те са подкрепени от духналите зад граница Галеви. Вероятно са били обсъждани при редовните сбирки на бившите барети с наместниците им, останали в България, за да се грижат за интересите им. Според наши източници срещите стават в Солун, където с бегълците се среща Конъна. На няколко пъти той пътувал и до Дубай, където вероятно отново се виждал с шефовете си. Според същите източници, освен че дали благословията си за някои кандидати, Галеви са поискали да се атакува общинският съвет и с още двама или трима човека, които също да бъдат издигнати като независими. Идеалният вариант бил официално да не са познати като техни хора.
Очаква се скоро в града да бъдат разпънати шатри на кандидатите, в които да бъдат събирани необходимите за регистрация по 500 подписа. Това едва ли ще е проблем, като се има предвид, че при неуспешния си път към Народното събрание Пламен Галев успя да събере над 13 000 парафа в своя подкрепа само за две седмици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини