Заловиха крадец в къщата на депутата от БСП Димитър Дъбов

МВР мълчи по случая в Шумен

По неофициални данни апашът бил рецидивист, не отмъкнал нищо

Нагъл крадец се вмъкнал в къщата на червения депутат Димитър Дъбов в Шумен в нощта срещу четвъртък, когато в жилището нямало никой. Апашът бил заловен вътре от охранители на частна фирма и извиканите на помощ полицаи. Съседи станали очевидци на блокирането на улиците "Драгоман" и "Осми март" от патрулни коли след 23,30 ч.

От пресцентъра на ОД на МВР-Шумен отказаха всякаква информация както за проникване в чужд дом посред нощ, така и за задържано лице. От полицията винаги питат потърпевшите граждани дали желаят огласяване във всекидневния криминален бюлетин за медии. При отказ случаят не се обявява.

Според запознати мераклията за плячка нахлул в депутатския дом през прозорец на приземния етаж. Възможно е да е преодолял мрежата комарник или дограмата. Най-вероятно не е знаел, че двуетажният имот се охранява от частна фирма. Алармата се е задействала и на мястото светкавично пристигнали охранители. Крадецът си е светел с фенерче и не се подчинил на заповедта да напусне чуждия имот. На мястото били извикани полицаи. По непотвърдени данни апашът правил опити да преговаря с шефа на униформените. Задържали го вътре, без да успее да изнесе нищо.

Възможно е на мястото да е имало и втори човек. Пак по неофициални данни арестуваният в чуждото жилище е рецидивист.

Дъбов не отговаряше на мобилния си телефон, за да потвърди или отрече данните за нахлуване в дома му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право