Валежите продължават, на места с гръмотевици

Валежите в по-голямата част от страната ще продължат. През деня и през нощта срещу събота значителни валежи ще има в Централна България. Ще има и гръмотевици. В западните райони вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север-северозапад, в източните - ще остане умерен, от изток.

Максималните температури ще са в широки граници – от 17° в Северозападна България до 26° в южните и източни райони от страната. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН). Атмосферното налягане ще бъде около средното за месеца и през деня няма да се променя съществено.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще има превалявания, главно по южното крайбрежие. Ще продължи да духа умерен източен, по-късно през деня североизточен вятър и вълнението на морето ще е умерено - 3-4 бала. Максимални температури 24°-25°, колкото е и температурата на морската вода.

Над планините ще бъде предимно облачно. Ще има валежи, значителни към края на деня и през нощта срещу събота в Родопите и Централна Стара планина. Очакват се и гръмотевици. Ще духа предимно слаб южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 10°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето