От Софийски университет купили алкохол за хиляди левове

Над 160 хил. лева са похарчени в Софийския университет за хранителни стоки през миналата година, без да бъде обявена обществена поръчка, съобщи БиТиВи. 90 053 лева пък са надвишени договорените суми за продукти, за които е сключен договор и са обявени обществени поръчки. В договорите например е записано, че един килограм кашкавал ще се купува за 7,92 лева, но платената цена по фактура е 11,50 лева.

“Има продукти, които са договорени в едно количество, а се пазаруват в друго количество на трайно по-завишени цени” коментира Симеон Георгиев, който е един от студентите, участвал в комисията. През ноември 2014 г. пък от СУ се е купил алкохол за 5880 лева. От Университета твърдят, че сами са инициирали проверката и ръководството е сигнализирало прокуратурата.

От Алма матер отказаха да коментират, докато прокуратурата проверява. “Студентът Стоян Георгиев, който е член на назначената от ректора на Софийския университет комисия, не е упълномощен от ректорското ръководство да информира медиите за нейната дейност. Участието му в предаването по никакъв начин не допринася за решаването на проблемите”, казаха от СУ за "Монитор".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини