Поредна ало измама: Мним внук излъга баба от Нова Загора за 800 лв.

76-годишна жена от Нова Загора е измамена по телефона със сумата от 800 лева, съобщиха от ОД на МВР-Сливен. Вчера възрастната жена от е получила телефонно обаждане от мъж. Тя е била убедена, че разговаря с внука си. След което следва добре позната схема, при която жената е била въведена в заблуждение. Мнимият внук обяснил, че пътува и бърза да пристигне в гр.Нова Загора, за да закупи от магазин два броя агрегати за произвеждане на ток, които впоследствие да продаде с цел печалба.

В разговора й продиктувал мобилен номер, на който я помолил да се обади и да провери дали са пристигнали уредите. След като позвънила се обадил мъж, представил се за магазинера, който й съобщил, че очаква проверка и ако не представи в кратки срокове капаро за стоката, няма да може да я задържи в магазина.

Поискал информация за адреса на който живее жената, за да изпрати служител от магазина, който да вземе капарото. Около 16,30 часа пристигнал непознат мъж, на който жената предала сумата от 800 лева. Малко по-късно, в телефонен разговор със снаха си, разбрала, че е била измамена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони