Застреляха мъжа, взел заложници в ресторант в Лос Анджелис

Полицията в Лос Анджелис е убила въоръжения мъж, който държа заложници в ресторант в Лос Анджелис, съобщи Ройтерс. Той се беше барикадирал в заведението, след като преди драмата открадна две коли от района на търговския обект в Дауни, югоизточен Лос Анджелис. И опъна нервите на униформените с гонка в района около ресторанта близо два часа преди да връхлети и да вземе заложници.

Полицията е използвала гранати със сълзотворен газ, които е хвърлила в заведението преди тежковъоръжени спецкомандноси да влязат и да обезвредят обекта. "Хората са невредими- за нас това е най-важното. Повечето са стреснати, има и един - двама с пристъпи на паник атаки. Но няма трупове", казаха пред журналисти униформените.

Според тях бандитът нарочно е използвал най-натовареното време в квартала. Просто той е искал каузата му да има максимален отзвук по медиите. "Личен ще да е мотивът на този човек. Но е видно, че е лаик, не професионален престъпник. В ресторанта е имало над 50 човека. Те щяха да му свършат доста по-добра работа като заложници, а не само тези 6, които е държал на мушка", допълниха ченгетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят