Унгарската тв операторка, спънала бежанец с дете: Бях в паника, не съм расист

Унгарската операторка Петра Ласло, , заяви, че в този момент нещо е прещракало у нея. Не мога да повярвам, че го направих, казва още тя пред вестник "Маджар Немзет".

Ласло, която веднага бе уволнена от телевизията N1TV е готова да поеме цялата отговорност за инцидента. "Аз бях с включена камера в момента, когато няколко стотин бежанци пробиха полицейския кордон. Един от тях се насочи към мен и аз се уплаших. В този момент нещо прещрака у мен...реших, че съм нападната и трябва да се защитя. Много е трудно да се вземат правилни решения, когато хората са в паника", каза още Петра Ласло.

Тя подчертава, че не е расистка, а една млада безработна майка с малко дете. Вчера прокуратурата започна разследване срещу Петра Ласло. Сваленият на земята от Петра сирийски бежанец се казва Осама ал Абди ал Махсен. Той е бил треньор на футболния отбор от първа дивизия "Ал Фотува" в сирийския град Деир Езор. Според сирийските бежански организации той е бил отвлечен от "Ислямска държава" и е бил жестоко измъчван. Преди това е бил малтретиран и от режима на Башар Асад.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят