Фандъкова: Най-много повишаване на заетостта в сферата на IT и аутсорсинг услугите има в София

Най-осезаемо повишаване на заетостта в сферата на IT и аутсорсинг услугите има в София и работните места в този сектор са се повишили с 16% от 2008 г. Това каза пред журналисти Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община при откриването на нова фабрика на компания, световен лидер в областта на автоматизацията, съобщи Фокус.

Фандъкова поздрави компанията за разширението на производството в София. "За нас е изключително важно това, че такъв лидер във високо технологично производство решава да разшири своето производство в нашия град", заяви тя. "Благодарение на тези инвестиции и решението да се разшири именно компания в тази сфера, много млади хора и хора от София и цялата страна имат възможност да се реализират в изключително добра работна среда", посочи Фандъкова.

По думите ѝ от друга страна високо технологични компании в IT сектора и аутсорсинга имат възможност да ползват много добре образовани и компетентни млади хода в София, които имат възможността да останат тук. Кметът на Столична община изрази готовност, заедно с целия й екип, да окажат пълно съдействие за по-нататъшно разширяване на компания. "Надявам се с инвестициите, които градът прави, да правим вашето ежедневие по-добро и по-приятно, да пътувате в по-добра градска среда, с по-добър градски транспорт. Мисля, че по бул. "Цариградско шосе" пристигате сега много по-бързо и по-приятно до работното Ви място", каза още Фандъкова. "Благодарение на всички Вас и на хора като Вас София беше поставена за 2014 година на 30-то място сред 300 най-бързо развиващи се градове в света. А в ново изследване на "Индъстри уоч" най-осезаемо повишаване на заетостта в сферата на IT и аутсорсинг услугите има в София и работните места в този сектор са се повишили с 16% от 2008 г.", заяви тя. Фандъкова пожела на добър час и добави, че компанията имат пълното им съдействие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес