Изтеглете безплатното приложение “Европейски път – Велико Търново”

Драгич: Просинечки обедини християни и мюсюлмани в Босна

На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Фандъкова: Най-много повишаване на заетостта в сферата на IT и аутсорсинг услугите има в София

Най-осезаемо повишаване на заетостта в сферата на IT и аутсорсинг услугите има в София и работните места в този сектор са се повишили с 16% от 2008 г. Това каза пред журналисти Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община при откриването на нова фабрика на компания, световен лидер в областта на автоматизацията, съобщи Фокус.

Фандъкова поздрави компанията за разширението на производството в София. “За нас е изключително важно това, че такъв лидер във високо технологично производство решава да разшири своето производство в нашия град”, заяви тя. “Благодарение на тези инвестиции и решението да се разшири именно компания в тази сфера, много млади хора и хора от София и цялата страна имат възможност да се реализират в изключително добра работна среда”, посочи Фандъкова.

По думите ѝ от друга страна високо технологични компании в IT сектора и аутсорсинга имат възможност да ползват много добре образовани и компетентни млади хода в София, които имат възможността да останат тук. Кметът на Столична община изрази готовност, заедно с целия й екип, да окажат пълно съдействие за по-нататъшно разширяване на компания. “Надявам се с инвестициите, които градът прави, да правим вашето ежедневие по-добро и по-приятно, да пътувате в по-добра градска среда, с по-добър градски транспорт. Мисля, че по бул. “Цариградско шосе” пристигате сега много по-бързо и по-приятно до работното Ви място”, каза още Фандъкова. “Благодарение на всички Вас и на хора като Вас София беше поставена за 2014 година на 30-то място сред 300 най-бързо развиващи се градове в света. А в ново изследване на “Индъстри уоч” най-осезаемо повишаване на заетостта в сферата на IT и аутсорсинг услугите има в София и работните места в този сектор са се повишили с 16% от 2008 г.”, заяви тя. Фандъкова пожела на добър час и добави, че компанията имат пълното им съдействие.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.