В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Министър Ангелкова разговаря с ръководителя на Световната организация по туризъм

Украинският парламент отказа да обяви ЛНР и ДНР за терористични организации

Сърбин и албанец разследват убийството на Оливер Иванович

Евродепутатите обсъждат влиянието на руската пропаганда

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

Диктатурата на пролетариата, Народният съд и Възродителният процес влизат в 10-и клас

Любители откриха нова планетарна система Всички небесни тела са по-големи от Земята

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Ключът към дълголетието са ядките и бобовите храни Проучването проследява живота на над 100 000 души

Борисов представи приоритетите на българското председателство пред парламентарната група на ЕНП

София започва разплитането на казуса с Витоша Общината създава междуведомствена комисия, която да намери изход от ситуацията

Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Летим до Баку за 29 евро Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

Община Велико Търново и БАН ще си сътрудничат в образованието и бизнеса

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов и председателят на Българската академия на науките /БАН/ акад. Стефан Воденичаров в петък подписаха споразумение за сътрудничество.

Така занапред двете институции ще насърчат засилването на връзките между образованието и бизнеса. Новото споразумение ще задълбочи съвместните дейности за обмен на информация за инициативи, проекти и програми, свързани с развитието на Великотърновския регион, за разработване на експертни оценки, регионални прогнози, развитие на високотехнологични центрове, а също и за разработване и внедряване на съвременни IT-технологии.

Даниел Панов обяви, че е поръчан подробен анализ, който да даде яснота какви са нужните за региона кадри и какви специалисти липсват. Проучването ще бъде в помощ и на двата университета в старата столица-ВТУ и НВУ, тъй като ще даде насока на кои специалности следва да бъде обърнато внимание. Акад. Воденичаров отговори, че Академията може да съдейства в тази насока.

Според Даниел Панов кметството в болярския град и БАН поддържат много добри взаимни работни отношения, а дигитализирането на културното наследство е само един от малкото примери за това. Сътрудничеството бе впечатлило дори президента Росен Плевнелиев, който през февруари миналата година изрази задоволство от партньорството.

„Още тогава Община Велико Търново бе посочена като пример за съчетание между наука, култура и иновации. Имаме много добра практика с математиците и информатиците. Разработваме нов механизъм за оповестяване на бедствия и аварии. Добрата практика се прилага и в други общини“, изтъкна Даниел Панов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.