На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Масови проверки на столовете в детските градини и училищата

Масови проверки на столовете в детските градини и училищата преди началото на учебната година. За три дни в София са проверени 35 места за хранене в детските заведения, пише Нова тв.

Издадени са 15 предписания. Най-често проблемите са свързани с лошата база – корозия на плотове и хладилници, стени и тавани, които имат остра нужда от ремонт. Има и документални пропуски.

Инспекторите от Агенцията по храните отбелязват, че драстичните нарушения през последните години сериозно са намалели. През 2013-а на територията на София са направени над 500 проверки, има случаи на продукти а изтекъл срок на годност, които са били бракувани.

През миналата година е имало няколко случая на затворени столове и в училища, и в детски градини, а причината са комплексни нарушения – изтекли срокове на годност на хранителни продукти и документални пропуски.

Засега се проверява основно кухненски блокове в детски градини и ясли, а след 15 септември и в училищата. Тази година проверките ще продължат и през октомври.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.