Елена Кучкова тайно роди момиченце Плеймейтката крие мъжа до себе си

Арменските служби предотвратиха серия терористични актове

ГЕРБ преизбра общински лидер в Бургас

Крепостта Царевец отново се превръща в сцена за опера, балет и мюзикъли

Водата в село Казанка все още е негодна за пиене

40 ухапани от кърлежи във Варна

Турския правосъден министър: Гърция се е превърнала в сборище за престъпници

Ученици и общинари залесяват Монтана

Христо Радевски от Казанлък за програмата на д-р Емилова: Само за година стопих 49 кг Мъжът се е излекувал от подагра

Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25%

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов: Няма прекомерност в процесуалните действия при задържането на Десислава Иванчева

За Гергьовден пускат движението в дясното платно на източната дъга на Софийския околовръстен път от Казичене до АМ “Тракия” Министър Нанков направи оглед и на рехабилитацията на второкласния път София - Петрохан – Лом

Проф. Валери Стефанов: Най-големият враг на масонството са тоталитарните общества В Стара Загора се проведе публична дискусия за свободното зидарство

В Саудитска Арабия затвориха женски фитнес заради “неприличен” видеоклип

Мрежа за трафик на нелегални мигранти е разкрита във Франция

България е на 3-то място в света по аутсорсинг

България е на трето място в света в класацията за най-атрактивна аутсорсинг дестинация след скок от 11 места нагоре. Това съобщи президентът Росен Плевнелиев при откриването на националната конференция „Аутсорсинг дестинация България“ в Пловдив. “Като президент заставам зад голямата цел България да се утвърди като регионален хъб за развитие на информационните технологии. Вдигнали сме високо летвата”, каза още Плевнелиев.

Голямата национална задача, която си е поставило правителството, е да се създадат условия за обучение на поне 30 000 специалисти в сферата на високите технологии, които да бъдат наети в IT и аутсорсинг сектора. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на конференцията. Тя съобщи, че страната ни вече е на 9-о място от 51 страни в световната класация по потенциал и привлекателност за развитието на ИТ сектора. Сред лекторите бяха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и директорът на Германската аутсорсинг асоциация Щефан Фрике.

“Присъствието на държавния глава Росен Плевнелиев и вицепремиера Румяна Бъчварова са показателни за потенциала на Пловдив да се превърне в топ локация у нас и Източна Европа за инвестиции в ИТ и аутсорсинг бранша”, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

В града вече работят 5000 души в 80 фирми от сектора, в който се наблюдава ръст на работното възнаграждение, а стартовите заплати са от 1000 до 3000 лв. Експертите прогнозират, че до 2-3 години броят на заетите в бранша в Пловдив може да се удвои и да нарасне до 9-10 хиляди души. Анализатори на трудовия пазар са категорични, че IT и аутсорсинг индустрията помага и за развитието на останалите сектори в икономиката. Навлизането на високотехнологични компании променят облика на Пловдив и се забелязва ръст на търговията и строителството на жилищни и нежилищни сгради.

ПРОЕКТИ

“Офис парк Пловдив“ отваря врати догодина

Развитието на града насърчава местните фирми също да инвестират. В момента в Пловдив се строят над 50 000 кв. м офис площи от висок клас. Основен инвеститор е “Галакси инвестмънт груп”, компания с богато портфолио и дългогодишен опит в различните сегменти на пазара на недвижими имоти. По време на форума тя представи своя проект “Офис парк Пловдив” – бизнес сграда с разгърна застроена площ от 19 350 кв.м, специализирана да посрещне нуждите от офис пространство на високотехнологични компании, работещи в IT и аутсорсинг индустрията. Завършването на “Офис парк Пловдив” през 2016 г. ще даде възможност да бъдат разкрити над 2000 работни места.

“Пловдив e логичен избор за инвеститорите от аутсорсинг индустрията. Градът ни е привлекателен за т.нар. икономика на знанието заради високо развитата образователна система, богатата история и многоезичната среда в града. Най-привлекателните центрове за развитие на аутсорсинг бизнеса са не столиците, а големите градове, където няма конкуренция от финансовия сектор и държавната администрация”, категоричен е Константин Бояджиев, директор “Бизнес развитие” на “Галакси инвестмънт груп”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.