Хари качи принцесата на 295 електрически коня Младоженците направиха голяма реклама на електромобилите, които стават задължителни във Великобритания от 2040 г.

Венци Стефанов – от приятел до враг на “Левски” Босът на "Славия" се върти около кръга на Гриша Ганчев

Албанската опозиция изкара хиляди на протест срещу премиера Еди Рама

Отслужиха панахида за загиналите за България войници

Борисов пристигна в Киев

В Япония продадоха два пъпеша за 25 000 евро

Калоян Паргов ще присъства на церемонията по връчване на годишните награди “Шофар”

Президентът Радев: Светлин Русев беляза своето време с таланта и творчеството си

Пет станции на метрото в Киев бяха затворени заради предупреждение за поставени в тях бомби

Ирак започна офанзива за превземане на бастион на ИДИЛ

Лидерите на двете Кореи се срещнаха отново

Димитър Маргаритов, КЗП: Потребителите често не се замислят колко им струват „безплатните“ електронни услуги в Интернет

Казани с боб и лютика димят на кулинарен фест насред Монтана

Вежди Рашидов пред „Труд“: Светлин бе мотор, който движеше държавата ни напред

Австралия: Очакваме признание от Русия, че поемат отговорност за свалянето на малайзийския самолет над Източна Украйна

Отварят МБАЛ – Русе и за румънци

Румънци от окръг Гюргево могат да се лекуват като “косвени пациенти” в Русе. Това стана ясно при представянето на приключващия проект “Eвропейско качество на здравеопазване чрез реконструкция и енергийна ефективност в МБАЛ-Русе АД”. В мецидинското обслужване са заложени и 150 000 пациенти оттатък Дунава, които ще могат да ползват подобрената инфраструктура на здравното заведение и доставеното модерно оборудване.

“Един лекар заслужава да работи със съвременна апаратура”, заяви зам.министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски. Той напомни, че МЗ изпълнява проекти за 147 млн. лв. в страната, които надхвърлят 10 пъти бюджета на ведомството. “Вече е преодолян рискът да изгубим тези пари”, допълни д-р Персенски. През новия програмен период с проекти по ОП “Региони в растеж” ще се стабилизират спешната помощ и ранната диагностика и лечението на онкологичните заболявания.

Неуреденото трансгранично покриване на здравноосигурителните системи на страните еврочленки засега спира лечението на румънски пациенти в Русе, обясниха лекари. Очаква се Европейският парламент да обсъди казуса как да се заплащат разходите от здравноосигурителните системи на съседни страни. Едва тогава хора от Гюргево ще могат да се оперират и лекуват в русенската болница, вместо да пътуват на 50 км до Букурещ. Засега се оказва само спешна помощ срещу европейска здравна карта.

***

Проектът е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на МЗ по схема за безвъзмездна финансова помощ “Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации” по ОП “Регионално развитие” 2007-2013 г. Той се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет. Общата му стойност за МБАЛ – Русе е 8 518 576 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.