Цветанов: Нямаме различия относно философията и целите на антикорупционния закон, има детайли, които ще се презират през следващите три месеца

Нямаме различия относно философията и целите на антикорупционния закон, има детайли, които ще се презират през следващите три месеца. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща на Комисията по външна политика и ръководствата на парламентарни групи с представители на дипломатически мисии, относно обсъждане на мерките за ефективното справяне с корупцията, предаде "Фокус".

"Присъствието на посланиците е по покана на парламента. Трябва да се отнасяме все пак с необходимото уважение. Разбира се, че през 2007 година България и Румъния се присъединиха към ЕС. Винаги съм бил на принципа да бъдем конструктивни в диалога, който трябва да водим с ЕК, САЩ и всички посланици. Когато обменяме добри практики, можем да бъдем максимално обективни и ние в България. Убеден съм, че всички колеги, които представят ПГ няма нито един, който да излезе срещу борбата с корупцията. Нямаме различия относно философията и целите, има някои детайли, които трябва да бъдат реализирани в обсъжданията, които ще проведем през предстоящите три месеца", заяви Цветанов.

Той посочи, че за него винаги е бил принципът да се прави устойчиво законодателство, не такова, което се променя във всеки следващ парламент.

"Всяко едно от правителствата се е стремяло да се съобразява с препоръките на евроатлантическите партньори. ГЕРБ винаги ще останем конструктивни и ще сме за политическия компромис, който да не ни отдалечава от целите ни. Уверявам ви, че ще работим активно с Кунева и ще можем да направим допълнителни обсъждания с представители от ЕК, ако се наложи. Всичко, което искаме да направим е да се борим за силна и обединена Европа", каза още Цветан Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини