Синята зона раздува щата на общинско предприятие във Варна

Най-малко месец ще продължи забраната за ползване на водата в село Казанка

Мъж връхлетя с кола върху возилото на новия на бившата си

Шофьор блъсна две деца и избяга от произшествието

Мая Манолова сезира КС за липсата на право на гражданите да обжалват решенията на КЕВР за цените

Вук Йеремич: Вучич води тайни преговори с Косово

Израел използва за пръв път новите си изтребители F-35

Германският външен министър: Русия ще продължи да е труден партньор за Европа

Разкриха улични грабежи отпреди години в Търговище, жертвите са момиче и млада жена

КЗП: Внимавайте при покупки от непознати търговци по Великден

Свлачището на пътя Смолян–Мадан се активизира отново

Арестуваха две шуменки за агресия

Борисов: Ще дадем 500 хил. лв. за пораженията от урагана във Враца

Немски дарители подпомагат социални заведения в Елена

Стивън Хокинг е направил предсказание за края на света два дни преди смъртта си

Спипаха бункеровчик да зарежда тайно кораби в Русе

Русенски митничари разкриха две нелегални станции за зареждане на гориво, съобщиха от Агенция “Митници”. Проследената фирма собственик е лицензирана да бункерова кораби. Едната станция била оборудвана с помпа и „пистолет” за зареждане с брояч в неин бус, който побирал 4 000 л гориво. Другата се намирала във фирмен склад за арматура.

Митническите инспектори се натъкнали на системата от два свързани контейнера с по 1000 литра маркирано дизелово гориво и пълен метален варел при проверка. Двата контейнера действали на принципа на скачените съдове. За да се пълнят и изпразват по-лесно, към тях била свързана бензиноколонка.

От иззетите 2210 л гориво са взети проби за лабораторен анализ. Предстои да започне административно наказателно производство. Справка на митницата е установила, че собственикът на фирмата има и бензиностнация с магазин. При проверка там също са засечени нарушения на акцизното законодателство, за които му е съставен акт.
Митнически инспектори са разкрили още 3 случая на опит за измама с некоректно маркирано гориво за зареждане на кораби от един и същ лицензиран данъчен склад в крайдунавския град. Преди 2 месеца собственикът е хванат да зарежда чуждестранен моторен кораб със 132 000 т гориво с некоректно поставен маркер. При последвалите 3 проверки става ясно, че от склада са се изпарили общо 118 396 л гориво.

Лабораторните анализи доказват, че изискваните по Закона за акцизите и данъчните складове евромаркери Solvent Yellow 124 и Solvent Blue 79 не отговарят на стандарта. На собственика на данъчния склад са съставени актове административни нарушения. Той дължи над 75 000 лв. акциз, равностойността на продаденото гориво, като го грози и глоба.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.