Частен образователен комплекс „Светлина“

Всеки родител иска най-доброто за своето дете – най-добрата детска градина, най-доброто училище, за да може то да получи най-добрия старт в живота. Затова няма какво да се заблуждаваме, че една частна образователна институция е далеч по-добрият избор от държавна такава. Нека не стигаме до крайностите, които се четат по форумите, че частното е синоним на качествено, а държавното на некачествено. Със сигурност знанията, емоциите и преживяванията, уменията, които ще получи детето ви с постъпването в частно детско заведение, ще бъдат в пъти по-обширни и положителни.

Стигнахме до консенсус в избора на частна детска градина или училище пред държавното. Сега остава проблема с избора на най-подходящото за вас и вашето дете. Често родителите избират това, което е най-близко до дома им, но това не трябва да е решаващият фактор. Преди да вземете решение, трябва подробно да научите какво може да даде това детско заведение на вас и на вашето дете. Това, което различава едно детско заведение от друго е индивидуалния подход към образованието на всяко дете.

Първите години на детето в детското заведение са много важни. През това време малкият ученик трябва да бъде стимулиран, наблюдаван и разбиран, защото тогава се раждат наклонности към различни дейности, а по-късно и професии. Тук идва ролята на персоналния коучинг и менторинг: специалисти и учители, които умеят да насочат детето и родителите към развиване на тези наклонности и да ги насърчават в ежедневието, наред с традиционната обучителна програма. Различното частно детско заведение не само предлага персонален коучинг и менторинг , но и се различава със своя различен и индивидуален подход към образованието. Умението да се постигне оптималния баланс между знанията и уменията, за да отива детето ви всеки ден с усмивка и желание на училище. Място, където децата могат да фантазират, да експериментират, да спортуват и да се развиват. Място, където психолозите имат задача да игнорират толкова много страхове, създадени подсъзнателно в ранното детство. Място, в което за малките ученици е създадена система за вяра в собствените сили, защото в предишните години те са били обичани и обгрижвани, но никой не е изисквал от тях .

Всички тези особености описват Частни детски ясли, градини и училище „Светлина“ и го правят различно. Не просто детска ясла, градина и училище, а място, където децата се развиват интелектуално, придобиват социална ангажираност и емоционален комфорт. Детско заведение, което дава възможност децата да опознават себе си, да развиват силните си страни, да запазят креативността си и да формират ценности. В Частен образователен комплекс „Светлина“ се обръща внимание на индивидуалния прогрес и навиците на отделното, като родителите биват винаги информирани, спокойни и удовлетворени, че децата им си проправят възможно най-светлия път към тяхното бъдеще.

В Частен образователен комплекс „Светлина“ учителите са специалисти в своите области – преподаватели от различни държави - Англия, Америка, Южна Африка и Русия, треньори от Национална спортна академия, автори на учебници, учители от Национална художествена академия, Национална музикална академия и Театрална академия. Родителите разполагат с „Електронно училище“ – начин те да бъдат постоянно информирани за обучението и ежедневието на децата си.

Kомплекс „Светлина“ не се отличава само с тези предимства, може подробно да ги разгледате тук:

https://svetlina.net/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%BD%D0%B8%D0%B5/

И ако за вас е необходимост детето ви да посещава различното частно образователно заведение, в което да ходи с желание, където да може да се развие като личност и да се ориентира професионално, то тогава Частен образователен комплекс „Светлина“ е най-доброто начало за бъдещето и повод за гордост.

https://svetlina.net/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини