Борислав Новачков: Ще си взема титлата в Рио, като стана олимпийски шампион

ЛАС ВЕГАС - Борислав Новачков прие сякаш най-спокойно от всички ритуалното порязване от съдиите. 25-годишният студент от университета в Илинойс, който от 2001-ва живее в САЩ, реагира джентълменски без хленчене и нападки, въпреки че реферска мафия реално го лиши от квота за игрите и отличие.


"Разочарован съм много, защото очаквах да спечеля медал - разкри Борислав Новачков. - Винаги съм мечтал да стана световен шампион и се чувствах готов да го направя сега в Лас Вегас. Но явно това не беше моят ден. Въпреки всички усложнения в четвъртфинала с Рамонов накрая имах възможност да взема 4 точки, но не ми стигна времето.
Не искам да коментирам какво се случи в срещата с руснака, защото няма смисъл. Нищо вече не може да се върне. Имах сили и се чувствах готов за битка на това първенство. Но явно ще трябва да се подготвя още по-добре догодина, за да не завися от съдиите. Ще отложа хубавите моменти и снимките за Рио, където ще си взема титлата. Това е моята цел и нищо не може да ме откаже от нея."


Новачков живее в Чикаго и е играещ треньор на отбора на университета си. Той е привлечен в националния тим на България след турнир в Щатите, където хваща окото на президента на федерацията ни Валентин Йорданов. В кариерата си досега има бронз от Евро 2014.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт