Зодиите: Коя национална кухня ще ви нахрани най-добре?

Овен

Яжте мексиканско

Ооогън от любоов! Най-щастливият пожар в стомаха ви ще бъде запален не от японската кухня, с нейната блудкава умереност. Английската храна не е за вас (тя не е за никой зодиакален знак, но това е друг въпрос). Вие сте пламенен човек, с изисквания към храната. Това, което е в чинията ви, трябва да има красива форма и вкус - даже множество вкусове. Имате чувството, че сте дете на огнегълтачи, понеже можете да ядете пикантни храни, без даже да се просълзите. Така е. Мексиканската кухня е вашият правилен избор.

Телец

Обичате ли сладкиши?

Горкичките! Всички ви се подиграват, че сте лакоми. А това въобще не е така. Вие просто сте сладокусници. Обичате баклавички, тарталети, торти - плодови, с крем, ядки, карамел, сметана, шоколад… Как да избере човек, като има толкова хубави рецепти по света. Само със сладки не се живее, затова и на вас неудържимо ви харесват всякакви солени ястия, стига храната да е хубава и добре приготвена. Един съвет: пробвали ли сте етиопска кухня? Как ви звучи „пиле, задушено в коричка от червен пипер“ или зеленчуци с чесън и джинджифил?

Близнаци

Аборигенски ястия за вас

Посветете се на изучаване на аборигенската австралийска кухня - тя е една от най-шантавите в света, а вие обичате разнообразието. Близнаците пълнеят, когато не получават удовлетворение за вкусовите си рецептори. Колкото по-интересна и вкусна е храната, толкова по-малки количества ще ви заситят. Например от прочутата австралийска аборигенска супа виджути груп може да ви стигне и една лъжица. Особено след като разберете, че е от 10-сантиметрови ларви. Виджути груп имат вкус на пиле или скариди.

Рак

Суши и водорасли

За вас японската кухня е перфектна. Ненавиждате всичко, което е прекалено люто, подправено или запържено. Стараете се да се храните здравословно. А повечето Раци обожават морската храна и могат да карат само на нея. Май в предишния си живот сте били самурай! Храна като супа мисо, суши и салата от водорасли ви се струва вкусна, интригуваща и питателна. В този аспект ви допада и индийската кухня, но когато ястията не са много силно подправени. Например бихте хапнали спанак със сметана и сирене и ориз с къри.

Лъв

Ескарго с бяло вино

Авантюрист в живота и авантюрист в кухнята - това сте вие. Гордеете се, че бихте опитали всякакви неща. Какво ще кажете за хрупкави пържени хлебарки в Тайланд? Или сушени на слънце сини гъсеници в чили сос? Естествено, че не. Дори е съмнително дали бихте рискували с алигаторско или месо от кенгуру. Вие сте по изисканите блюда. Ще пробвате ескарго - охлюви, с масло и чесън, или жабешки бутчета. А за десерт - крем брюле. Очевидно най-удачно за вас е да експериментирате с френската кухня, която определено ви е по вкуса.

Дева

Сочни етиопски гозби

Девите сте пуристи в храненето, често и вегетарианци. Ненавиждате тлъсти, селски манджи, калорични бомби и за нищо на света не бихте вкусили цаца от капанче на морето - запържена в двуседмично олио. Руската, полската и немската кухня не са за вас. Но етиопската готварска традиция може да ви допадне. Палачинките от нахут, салатата от патладжан и задушени зеленчуци с чесън и джинджифил са приятно разнообразие. Тайландската кухня - без някои крайности, също може да бъде подходяща за деликатния ви вкус.

Везни

Пробвайте като скандинавците

Обичате хармонията във всичко, включително и в храната. Затова харесвате японска, китайска и корейска кухня - в тях главното е доброто съчетание от различните вкусове. Солено, сладко, кисело и люто са в перфектни комбинации, рафинирани с хилядолетия. Начинът на сервиране също има значение, така че красиво подредените блюда ви радват. Достойна за изтънченото ви небце е и скандинавската храна. В нея всичко е добре балансирано, като в една порция има разнообразие от умерени количества месо, риба, зеленчуци и зърнени храни.

Скорпион

Традицията на Индонезия

Търсите предизвикателства. За вас са силните вкусове, ястията с незнайни екзотични подправки. Падате си по индийско. Пиле с къри, шафранов ориз и салата от краставици, боб с къри, индийско сирене и манго чътни - само названията на тези храни ви карат да преглъщате. Но помислете за индонезийската кухня. Там потушават пламъка на лютите вкусове с мекотата на кокоса. Как ви звучи печена патица със зелени люти чушлета и зеленчуци, задушени във фъстъчен сос? Страстната ви душа ще се влюби в дръзката екзотика на тези ястия.

Стрелец

Салвадор е кулинарната ви любов

Вие сте истинските изследователи на зодиака. Бихте опитали буквално всичко - дори смрадливите плодове на дървото Дуриан. Ако животнолюбивата ви природа не ви е направила вегетарианци, със сигурност бихте схрускали и скакалец или хлебарка, за да задоволите любопитството си. Стрелците често си падат по италианската и южноамериканската храна. Предлагаме ви да пробвате някои ястия от кухнята на Салвадор, където може би ще откриете своята кулинарна любов. Мислете за пържени банани и корени от юка в сос от квасена сметана.

Козирог

Кухнята на мама

Вие сте по традиционната храна. Фен сте на здравата, силна храна - гювеч, свинско със зеле и пиле с ориз. Че кой не ги обича? Не е като да не сте опитали най-различни шедьоври от световната кухня. Все пак сте кулинар и като културен човек се чувствате длъжен да се образовате. Хапвате с удоволствие и супа от волска опашка, и джолан с кисело зеле - ето такива неща. Но най-много ви допадат яхнийки и гозби със сосче. Колкото и космополитно да е небцето ви, вие винаги най-много ще обичате сармичките на мама.

Водолей

Японското шабу-шабу

За вас по-важни са добрата компания и хубавият разговор, а на каква точно трапеза ще се води - това е чиста подробност. Обичате италианската храна. Но най-много би ви допаднало да опитвате малки количества от най-разнообразни мезета. За вашия авантюристичен темперамент предлагаме японската традиция шабу-шабу. Върху котлон в средата на масата има съд с кипяща вода, в която топвате нарязани на фини ивици зеленчуци, гъби, свинско месо и т.н., вадите ги от казана, топвате ги в пикантен сос и ги хапвате.

Риби

Фюжън рецепти на бъдещето

Вие сте Риба и обичате морски дарове. Естественият ви избор би бил испанска паеля с шафранов ориз или октоподи на скара. Но като вземем предвид естествената ви склонност да размивате всички граници и да не се побирате в установените рамки, ще ви предложим направление в кулинарията, което е ново, не признава забрани и е безкрайно разнообразно. За вас най-подходяща е фюжън кухнята. В нея японска и мексиканска храна биха могли да съжителстват спокойно. Единственото условие е продуктите да си подхождат по вкус и структура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл