Размисли и басти: Лола ди Мола журира журита

Алфредо и Айвън

Един дует, влял се директно от танцувалните в музикалните среди ни зарадва тази година. Черно-белият проект на Алфредо Торес и Айвън облече шарени дрешки и показа страстни ритми на сцената, в опит да превземе сърцата ни.

Да си призная чак толкова пъстро сако не е висяло в гардероба ми, а и да е имало, отдавна ще да е предизвикало позиви за изхвърляне.

Шарки на цветя в тясна, подкъсена форма, червена кърпичка изскочила от джоба, афро прическа и очилата... резултатът е модна какофония и болки в главата. Яркооранжевата част от тоалета на Иван, пардон - Айвън, грее, ама не топли и категорично не се съчетава с имиджа на Алфредо. Слим джинсите с коланче и тясната вратовръзка ме заслепяват и не мога да реша колко точно ретро ни връщате момчета - в „Мръсните танци“ на Патрик Суейзи или в „Брилянтин” на Джон Траволта“, защото не сте уцелили ни с едното.

Толкова ретро, че ви липсва само каубойската шапка на Бисер Киров и вече сте на сцената на ГДР-ейското шоу „Шарено котле”.

Кремена и Гала

Следващата двойка, която ще разнищя, няма нищо общо - поне засега и дано и занапред, с музикалните среди. Две прекрасни руси дами, отявлени привърженички на тоалетите с откритите рамене, Кремена Халваджиян и просто Гала ни заливат с чар и усмивки от това фото.

Определено добрата като стилист Кремена и жената, която най-добре представя и най-странните нейни идеи - Гала.

Модата на 70-те ни превзе и един от характерните ретро елементи на това време е леопардовият принт. Сложен за съчетание, опасен като цялостен тоалет заради лесното залитане към преекспониране, леопардовото е укротено от Гала. Семплият модел на роклята и абсолютно изчистеният откъм аксесоари аутфит, в съчетание, разбира се, с харизмата на водещата прави нещата лесни и приятни за възприятие.

Другата женска фигура на снимката явно е жертва на нападение!

Стоманеносиво морско животно от неопределен вид е засмукало фината снага до деколтето и е спряло в недоумение. Леко застиналата и неестествена усмивка на стилистката поражда съмнения за случващото се под косматата фуния, така де, рокля. Обиците в актуален размер и форма не са достатъчни да ни убедят, че става дума за премислен и избран в добро здраве и ясна мисъл тоалет.

Боряна Баташова

Боряна Баташова в светлосин проект, с неуместна спрямо резултата от опита за тоалет усмивка. Отдавна не сме били свидетели на толкова недообмислено съчетание от елементи в една визия!

Роклята в ярко романтичен, може би бохо-стил с лек привкус на холна завеса е придружена от чанта с твърд стил и характер. Нито формата, нито материята и големината на този елемент от дамския гардероб са съчетаеми с визията, която е подбрала г-жа Баташова за събитието.

Всеки тоалет изисква прецизно обмисляне на съпътстващите детайли, а да изградиш ретро визия без ефекта на смешното и вехто звучене е истинско предизвикателство.

Избраният в случая от дамата аутфит на принцеса изисква като поддръжка малка, красиво декорирана чантичка, която би се съчетала добре с подаващите се под пердето, така де - роклята, сандали с фини каишки.

Иначе чантата в категоричен карамеленооранжев оттенък и строги линии стои смешно, абсолютно неуместно и изключително грубо на фона на цялата феерия от небесносиня органза и високо вдигната коса.

Саня и Криско

В случая с дуото, формирано от музикалните корифеи и членове на жури - Саня и Криско, нещата са ретро директно по комсомолски начин.

Като снимка от политвечеринка с изпълнение на социални песни и последваща дискусия.

Тя - с разпуснати коси и блуза на цветчета реди строфи за мира и труда, а той с микрофон в ръка търпеливо изчаква да включи в припева неприятен, но за сметка на това отчетлив гласец.

Е, като се загледаме, виждаме и златните кецове, и задължителната за рапъра шапка с надписи, но поне липсват доскорошните линии в брадата на младежа, които му придаваха аграрен, да не кажа тиквен вид

Агент Тенев

Толкова постоянен в аутфита си, толкова константен като излъчване е агент Тенев, та дори не мога да се реша дали е ретро или просто излиза от „Метро”.

Обичайната, широко разтворена риза в хавайски стил, старателно пригладената назад коса и неизменната пура в уста съпътстват имиджа на един от първите светски хроникьори у нас от ретро времената до сега. Привкус на тютюн, аромат на мъжки парфюм и тайни - ретрото е винаги на вода!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл