Свидетел: Милко бе роб на Керанов, постоянно стоеше с белезници

Милко се съгласи да запали колата на Ряпов. Радослав му даде пари и след 20 минути той се върна с туба бензин от 4-5 литра. Това разказа пред съда вчера таксиметровият шофьор Хачо Хованесян. На 24 септември миналата година той закарал 22-годишния Милко Доевски до ул. "Даме Груев", където председателят на Асоциацията на таксиметровите превозвачи Георги Ряпов живее и бил паркирал жълтия си автомобил.

Минути по-късно возилото пламнало, а набегом Доевски пресякъл улицата и се качил в колата на Хованесян, който го прибрал. Признанията на арменеца, бивш служител на Радослав Керанов, шашнаха присъстващите в залата вчера.

На въпроса на адвокат Димитър Марковски защо не се е опитал да откаже Доевски от палежа, Хованесян заяви: "Това беше решение на шефа, аз не можех да го спра". Пред магистратите Хованесян разказа още, че Доевски бил роб на Керанов. "Постоянно стоеше с белезници. Виждал съм го 3-4 пъти през 2014 г. , заяви Хачо, съобщава "Марица".

Повече от осем часа продължи вчера делото срещу Радослав Керанов и Милко Доевски. Срещу тях са повдигнати обвинения по чл.330 ал.1 от НК за палеж. Според обвинението в съучастие Радослав Керанов като подбудител, а Милко Доевски като извършител са запалили хюндая на Георги Ряпов.

Потърпевшият предяви иск от 5700 лв. за нанесените имуществени щети и още 900 лв. за двата месеца, през които не е можел да работи, докато ремонтира колата си. Съдът допусна само първата част. Според Ряпов, причината за палежа на автомобила му е отнемане лиценза на фирма "Мото аутотранс" на Радослав Керанов.

Не знам кой му е казал, че аз съм причината да му отнемат лиценза. Затова научих 2-3 месеца по-късно, обясни Ряпов пред съда. По-късно свидетелят Мариян Киров потвърди пред магистратите, че той накарал Ряпов да се обади в ДАИ и да пита защо е отнет лиценза на Ряпов.

Два дни по-късно колата на Ряпов пламнала. Киров разказа още, че лично пред него Керанов е заявявал, че две коли се движат от автогара "Родопи" до Куклен. Едната била на Ряпов, а другата на някакъв Емо. Споделял ми е, че ще им запали автомобилчетата, защото тази линия била негова по-ранна идея, каза Мариян Киров.

Вещото лице от пожарната бе категоричен вчера, че автомобилът на Ряпов не е пламнал от късо съедининие. Имало е външна човешка намеса. Според него огнищата били две, колата е горяла от две страни, след като е била полята с бензин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини