Дъжд и облаци днес, постепенно валежите спират от запад

 Днес от запад валежите ще спират, по-късно и облачността ще се разкъсва и намалява. В Източна България през целия ден ще се задържи дъждовно, като на отделни места валежите ще са интензивни. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, в Източна България ще е умерен до силен. Максимални температури между 18° и 23°, в югозападните райони до 27°, в София около 19°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), предаде "Фокус". Атмосферното налягане е по-високо от средното за септември и по-късно през деня ще се повиши слабо.

Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. На места валежите ще са интензивни и с гръмотевици. Ще духа умерен до силен север-северозападен вятър. Вълнението на морето ще е 2-4 бала. Максимални температури 21°-23°, близки до температурата на морската вода.

Над планините ще бъде предимно облачно, на много места с валежи и гръмотевици, от запад ще започнат да спират. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 11°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето