Майката на задържания за камиона-ковчег Цветан: Синът ми не е убиец

Заловения в Лом Цветан Цветанов, който е заподозрян в убийството на 71 души в камиона-ковчег в Австрия, е невинен. В това е сигурна майка му. 

„Цветан не е убиец. Той е обвинен без никаква вина“, това изкрещя пред камерата на Нова телевизия майката на заподозрения. От близо два месеца семейството на Цветан работили и живеели в немския град Трир, за да съберат пари и да поправят покрива на къщата си в Лом. Според близките Цветан тръгнал към България, за да си смени шофьорската книжка. „Гледах го по новините. Боже, майко! Паднах, не знаех къде се намирам. Защото аз приказвах с него до последната минута. Той ми каза: Майко, пътувам да си сменя книжката“, каза майката на Цветан.

Ден след като се прибрал, той бил арестуван. 

„Аз имам доказателства, че той е невинен. Защото ние бяхме на летище близо то Трир. Там заведохме наша братовчедка и ни видяха българи. Там има камери“, каза съпругата на Цветан. Тя няма идея как мъжът й е попаднал в тази каналджийска схема. По думите й, няма как близките на Цветан и тя, да не се познават с другия задържан – Методи. „Все пак сме от една махала“, обясни жената.

Майката на Цветан яростно отхвърля тезата, че синът й може да е извършил престъплението. „Не, не, не. Гарантирам, че той не е виновен, защото не беше там“, категорична бе майката.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.