Осъдиха касиерка в Пловдив, присвоила 15 хиляди лева чрез измама

Касиерка, присвоила почти 15 хиляди лева чрез измама с пенсионерски карти за градския транспорт в града под тепетата, е осъдена, съобщи Районната прокуратура в Пловдив, съобщава Нова телевизия.

64-годишната касиерка, с инициали Н.П., е осъдена по обвинение за длъжностно присвояване на чужди пари, получени, за да ги пази или управлява като длъжностно лице. За целта тя е съставила фалшиви документи.

От прокуратурата обясняват, че на 8 септември Районният съд в Пловдив е признал за виновна Н.П., касиерка във фирма за автобусни превози в градския транспорт в Пловдив, и е наложил наказание от 2 години лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок. Тя е лишена от право да заема материално-отчетническа длъжност за 4 години.

За периода от септември 2010 година до 14 октомври 2011 година като длъжностно лице – касиер във фирма в Пловдив, в условията на продължавано престъпление, жената е присвоила 14 834 лева.

Н.П. е работила в едно от бюрата на фирмата за продажба на карти за градския транспорт в ж.к. „Тракия” в Пловдив. Там издавали карти на пенсионери, които след представяне на документи получавали правото да пътуват с намаление. Според обвинителния акт, когато човек се явявал да получи карта, вместо да му издаде нова, Н.П. поставяла лепенка с нова дата на мястото, където е отразен изтеклият срок за валидност, след което връщала документа, вместо да издаде нова абонамента карта на съответния човек.

Вместо да отчете парите, получени за всяка карта, в касата на фирмата превозвач, тя ги присвоявала за собствени цели. По този начин са били издадени карти на 702 души.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в Окръжния съд в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони