Борисов обсъди двустранните отношения с премиера на Кабо Верде

Деца рецитираха заветите на Левски в София

Делян Пеевски пред в. “Телеграф”: Войната между Прокопиев и Цветан Василев бе за сърцето на Костов

Безплатни профилактични прегледи в общинските болници в София

5-ма фенове остават в ареста след инцидентите вчера в София

Летище София се похвали с близо половин милион пътници за месец

Моравецки и Нетаняху ще потушават напрежението след скандала по повод Холокоста

Кристиан Вигенин: В Македония видяхме промяна на отношението към България Визитата на президента Радев бе изключително успешна, каза депутатът

Димитър Маргаритов, КЗП: Сайтове за продажба на автомобилни гуми спестяват задължителна информация

Алпинист-ветеран: Младите подценяват опасностите в планината

Екатерина Захариева: Срещата ЕС-Турция е успех за българското председателство

САЩ обмислят нови санкции срещу руски официални лица

Шефът на НЗОК проф. Камен Плочев: Няма да подам оставка

Президентът на Република Сръбска глобен за превишена скорост в Хърватия

Началникът на планинските спасители: Индивидуалната лавинна екипировка навлиза все повече у нас

Меглена Кунева: Проблемът с бежанците не се изчерпва с квоти

Темата с бежанците не се изчерпва само с квоти. Това заяви в събота във Велико Търново вицепремиерът Меглена Кунева. Тя прогнозира, че проблемът ще продължи и през следващите години и не е по възможностите на една страна или група от държави да бъде решен. Кунева е категорична, че е необходимо общо европейско действие.

“Смятам, че приоритетно трябва да се погрижим за тези хора, които са със застрашен живот. Икономическите бежанци не са част от целия поток, с който Европа трябва да се справя в момента”, коментира Меглена Кунева.

Според нея е необходимо да се засили граничната полиция на Европейския съюз, както и разузнаването, което да установи какъв е шанса с бежанците да влязат хора с терористични задачи.

Меглена Кунева съобщи, че в понеделник предстоят дебати в Европейския съвет по вътрешен ред. Той трябва да реши дали за всяка страна ще бъдат въведени задължителни квоти за бежанци, които да приеме или процесът ще бъде напълно доброволен.

Меглена Кунева: Депутатите да направят Закона “Антикорупция” още по-строг”

Вицепремиерът Меглена Кунева е категорична, че не се чувства бламирана по отношение на антикорупционния закон. “Доволна съм, защото законът беше много твърдо подкрепен от Реформаторския блок и ГЕРБ, които са управляващата коалиция. Бих искала обаче той да бъде припознат и от Народното събрание и ако трябва депутатите да го направят още по- амбициозен и строг”, коментира в събота във Велико Търново Меглена Кунева.

Според нея не е имало никакво основание законът да не бъде гласуван на първо четене. “Част от народните представители възразиха срещу т. нар. анонимните сигнали. Те можеха да споделят вижданията си много по-рано, но вероятно е по-удобно да се скрият зад по-голям брой хора”, каза Кунева.

Тя допълни, че ще внесе законопроекта отново през декември. Според Меглена Кунева начинът България да се нареди сред средноевропейските държави е да се разбере, че добрите печелят, а лошите биват държани в страни.

“Законът е сериозно предупреждение към всеки, който разполага с политическа, финансова власт и работи в чувствителни сфери като здравеопазване и образование, че ще бъде обект на контрол. Той се отнася за 10 000 души в държавата, но е много важен”, обяви вицепремиерът.

110 подписа бяха събрани във Велико Търново само за един следобед в подкрепа на акцията “Народът срещу корупцията”. “Инициативата подкрепя закона, който е много важен за страната и ще продължим да събираме подписи”, заяви областният координатор на ДБГ в старата столица Ангел Янчев.Той връчи подписката на Кунева.

Реформаторите внасят жалба срещу решение на ЦИК

Реформаторите подготвят жалба срещу решението на ЦИК номерата на регистрираните партии да са едни и същи в бюлетините в цялата страна. Товасъобщи в събота във Велико Търново депутатът Димитър Делчев.

“Това е противозаконно, тъй като Изборният кодекс е категоричен, че номерата се разпределят в Общинските избирателни комисии. Така всяка партия прави местна кампания”, коментира Делчев.

Той е категоричен, че с това решение ЦИК се опитва да направи вота през октомври национален. Народният представител подчерта, че изборите касаят проблемите в населените места и фокусът трябва да е насочен изцяло към местните кандидати.
“Решението дава възможност на дадени партии да използват по-лесно изборните туристи. Да ги натоварят на един автобус и да им кажат да гласуват с един и същ номер независимо къде отиват”, категоричен е Димитър Делчев.

Според него решението дискриминира местните коалиции и партии, които имат намерението да се регистрират само в част от населените места. Така те могат да получат трицифрен номер в бюлетината.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.