Меглена Кунева: Депутатите да направят Закона "Антикорупция" още по-строг"

Вицепремиерът Меглена Кунева е категорична, че не се чувства бламирана по отношение на антикорупционния закон. "Доволна съм, защото законът беше много твърдо подкрепен от Реформаторския блок и ГЕРБ, които са управляващата коалиция. Бих искала обаче той да бъде припознат и от Народното събрание и ако трябва депутатите да го направят още по- амбициозен и строг", коментира в събота във Велико Търново Меглена Кунева.

Според нея не е имало никакво основание законът да не бъде гласуван на първо четене. "Част от народните представители възразиха срещу т. нар. анонимните сигнали. Те можеха да споделят вижданията си много по-рано, но вероятно е по-удобно да се скрият зад по-голям брой хора", каза Кунева.

Тя допълни, че ще внесе законопроекта отново през декември. Според Меглена Кунева начинът България да се нареди сред средноевропейските държави е да се разбере, че добрите печелят, а лошите биват държани в страни.

"Законът е сериозно предупреждение към всеки, който разполага с политическа, финансова власт и работи в чувствителни сфери като здравеопазване и образование, че ще бъде обект на контрол. Той се отнася за 10 000 души в държавата, но е много важен", обяви вицепремиерът.

110 подписа бяха събрани във Велико Търново само за един следобед в подкрепа на акцията "Народът срещу корупцията". "Инициативата подкрепя закона, който е много важен за страната и ще продължим да събираме подписи", заяви областният координатор на ДБГ в старата столица Ангел Янчев.Той връчи подписката на Кунева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини