Министър Кралев и Ивет Лалова дават старт на Европейската седмица на спорта в Пловдив

Спортният министър ще поздрави лично участниците в инициативата в Стара Загора

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и едно от лицата на кампанията Ивет Лалова ще обявят началото на Европейската седмица на спорта #BeActive в България на специална церемония на гребната база в Пловдив на 14 септември (понеделник) от 11 часа.

Богата Спортна панорама ще бъде представена при откриването на кампанията в Пловдив, която се осъществява с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Община Пловдив в пъртньорство с държавно спортно училище «Васил Левски» и сружение «Бъди активен». Възпитаниците на спортното училище в града, спортисти от местни клубове ще демонстрират своите умения по баскетбол, бадминтон, бокс, борба, вдигане на тежести, волейбол, гребане, кану-каяк, джудо, лека атлетика, спортна гимнастика, спортна стрелба, художествена гимнастика и футбол.

През цялата седмица спортните обекти и зали в Пловдив ще бъдат отворени от 17.00 до 20.00 часа за всеки, който иска да се докосне до любимия спорт и да започне да се занимава трайно с него, независимо от възрастта си.
Министър Кралев ще поздрави лично участниците в Европейската седмица на спорта в Стара Загора на 14 септември от 16.00 часа на площада пред общината. Там ще се проведе голям спортен празник, по време на който демонстрации ще направят спортни клубове от града.

В програмата са включени изпълнения на клуба по джудо и самбо «Недьо Ранчев», на първия клуб по художествена и естетическа гимнастика в Стара Загора «Импала», волейболен клуб «Вереяволей», баскетболен клуб «Берое», клубове по борба и карате, по художествена гимнастика, фехтовален клуб «Железник» и клуба по батут «Добри Костин».

Организатор на спортното събитие е Община Стара Загора със съдействието на Министерството на младежта и спорта.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот. Тя ще стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност и ще докаже, че спортът е достъпен за всички хора, независимо от техния произход, култура, възраст, пол или физически способности.

Лица на кампанията са Ивет Лалова, Александра Жекова, Станилия Стаменова и мъжкият ни национален отбор по волейбол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт