Подписано е рамковото споразумение за поддръжка на родните МиГ-29

Тръмп бесен заради поредния теч на информация от екипа му Поздравил Путин за победата, въпреки препоръката на съветниците си

Петр Келнер купи „Теленор“ в България Компанията вече има един и същи собственик с Нова телевизия

Николо Коцев ще свири на Burgas Jam

МОСВ дари бездимна печка на спасителя на щъркелите от село Зарица

11 месеца затвор за грък, нападнал лекари в Петрич

Министър Ангелкова: Специален QR код ще информира потребителя за избрания от него туроператор, хотел или планински водач

Обявиха програмата на Първа лига до края на сезона, ясни са всички дербита

Полярно мече се роди в зоопарк в Шотландия

Радев призова за повече прагматизъм в двустранните отношения с Израел

Софи Маринова раздава обяснения и автографи в шуменския съд

4 години за убийство на пътя и шофиране след употреба на дрога

„Омония“ уволни Ивайло Петев

Река Тунджа е повишила нивото си с 25 см в сливенския участък Към момента няма риск от разлив

Комисията за ЧЕЗ ще изслуша разузнавателните служби и Министерство на финансите

23 златни и една диамантена сватби вдигнаха в Павликени

Златни сватби празнуваха в събота едновременно 23 семейства в Павликени. Заедно с 60-годишен диамантен брак отбелязаха пък една двойка съпрузи от градчето.

Тържеството за трета година бе организирано от Община Павликени по личната инициатива на кмета инж.Емануил Манолов. Целта е да се даде положителен пример на младите хора и да ознаменува запазването на християнските ценности и брака като основа на българското общество.

Беловласите съпрузи се врекоха във вярност повторно 50 години след първите си бракосъчетания през 1965 г. Градоначалникът лично ръководи ритуала по преподписване на вторите граждански бракове половин век след първите бракосъчетания.

“Това събитие се превърна в традиция през есента, която ни зарежда с радост, оптимизъм и вдъхновение. Радва ни, защото чрез вашите лични истории виждаме, че не е илюзия дългогодишната любов и разбирателство. Вдъхва ни оптимизъм, защото давате добър пример на младите поколения. Вдъхновявате ни, защото показвате, че добрината надживява всички превратности на времето”, приветства двойките градоначалникът.

След като поставиха подписи на специално изработените брачни свидетелства за златна сватба, двойките продължиха празника с танци и веселие. “Силната любов, съхранена през годините е разковничето за дългия и успешен брак”, единодушни са съпрузите.

На мъжете кметът подари по един златен ключодържател с герба на Павликени – античният и вечен град, а техните булките получиха позлатено колие с лика на Дубровнишката Света Богородица.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.