23 златни и една диамантена сватби вдигнаха в Павликени

Златни сватби празнуваха в събота едновременно 23 семейства в Павликени. Заедно с 60-годишен диамантен брак отбелязаха пък една двойка съпрузи от градчето.

Тържеството за трета година бе организирано от Община Павликени по личната инициатива на кмета инж.Емануил Манолов. Целта е да се даде положителен пример на младите хора и да ознаменува запазването на християнските ценности и брака като основа на българското общество.

Беловласите съпрузи се врекоха във вярност повторно 50 години след първите си бракосъчетания през 1965 г. Градоначалникът лично ръководи ритуала по преподписване на вторите граждански бракове половин век след първите бракосъчетания.

"Това събитие се превърна в традиция през есента, която ни зарежда с радост, оптимизъм и вдъхновение. Радва ни, защото чрез вашите лични истории виждаме, че не е илюзия дългогодишната любов и разбирателство. Вдъхва ни оптимизъм, защото давате добър пример на младите поколения. Вдъхновявате ни, защото показвате, че добрината надживява всички превратности на времето", приветства двойките градоначалникът.

След като поставиха подписи на специално изработените брачни свидетелства за златна сватба, двойките продължиха празника с танци и веселие. "Силната любов, съхранена през годините е разковничето за дългия и успешен брак", единодушни са съпрузите.

На мъжете кметът подари по един златен ключодържател с герба на Павликени - античният и вечен град, а техните булките получиха позлатено колие с лика на Дубровнишката Света Богородица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони