В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Министър Ангелкова разговаря с ръководителя на Световната организация по туризъм

Украинският парламент отказа да обяви ЛНР и ДНР за терористични организации

Сърбин и албанец разследват убийството на Оливер Иванович

Евродепутатите обсъждат влиянието на руската пропаганда

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

Диктатурата на пролетариата, Народният съд и Възродителният процес влизат в 10-и клас

Любители откриха нова планетарна система Всички небесни тела са по-големи от Земята

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Ключът към дълголетието са ядките и бобовите храни Проучването проследява живота на над 100 000 души

Борисов представи приоритетите на българското председателство пред парламентарната група на ЕНП

София започва разплитането на казуса с Витоша Общината създава междуведомствена комисия, която да намери изход от ситуацията

Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Летим до Баку за 29 евро Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

Лиляна Павлова отговори на ромите в Гърмен: Няма да подавам оставка, спазвам закона

Не виждам причина да подавам оставка, аз спазвам закона. Така министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова коментира искането на протестиращите роми в Гърмен да подаде оставка, предаде „Фокус“.

Лиляна Павлова посочи, че всеки има право на протестиra и право на мнение. „Министерството изпълнява закона най-вече чрез органите на ДНСК и решенията на съда. Съдът е постановил, че издадените заповеди за премахване са законосъобразни и трябва да бъдат изпълнени. Така, че органите на ДНСК изпълняват влезлите в сила заповеди, посочи министър Павлова. Тя уточни, че подобни заповеди за премахване на незаконно строителство не се изпълняват само в Гърмен, а в цялата страна. В цялата страна са изпълнени над 400 заповеди за премахване на незаконно строителство, като от тях само шест са на територията на община Гърмен.

„Много е важно да отбележим, че при подобни ситуации в Гърмен, са много важни социалните политики, дейностите, които извършват й социално подпомагане и Агенцията за закрила на детето. Настаняването на тези лица е преди всичко ангажимент на кмета. Кметът им предложи настаняване, те го отказаха и кметът ни уведоми, че можем да започнем премахване за тези шест сгради. Така, че ние изпълняваме решенията на съда плюс действията на кмета, който отговарят за лицата с адресна регистрация в съответната община, каза министър Павлова.

Тя беше категорична: „Законът не предвижда узаконяване на незаконни постройки, да не говорим, че те са построени в чужди терени. Такъв е законът и всички сме равни пред него“, каза министър Павлова. 

Коментарът министър Лиляна Павлова направи след откриването на рехабилитирания обходен път на Елхово. Общата дължина на обходния път е близо 7 км. Обектът е реализиран по програма „Транзитни пътища V”. Инвестицията е за около 6 млн. лв. 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.