Мая Манолова: Парите за здраве тази година са увеличени, но с това се увеличиха и проблемите

Съдът окончателно пусна АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Ще изграждаме завод за производство на високотехнологични продукти за самолети “Еърбъс”

Над 15 г. се влачи дело за побой Процесът е прекратен по давност без възмездие за извършителите

Ликът на Св. Иван Рилски – дар за папата от премиера Водим във Ватикана и делегацията на Македония

Министър Банов: Културата, която създаваме днес, се превръща в културно наследство утре

Правят регистър на биопроизводителите Формират нов закон за розите

Караме най-старите автомобили в ЕС

Спряха делото срещу Здравков (обзор) Главният архитект на София бе преследван, защото не иска небостъргач в градинка

Кандидат-президент в Турция дари по 500 турски лири на своите съперници за предизборната им кампания

Чешкият президент Милош Земан се обяви против предсрочни парламентарни избори

Съдът отстрани от длъжност кметицата на “Младост” Иванчева и заместничката й Петрова Опитала да уволни заместника си Русев, след като свидетелствал срещу нея

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Задържаха трима мъже, опитали се да избягат на столични полицаи с краден джип

Лиляна Павлова отговори на ромите в Гърмен: Няма да подавам оставка, спазвам закона

Не виждам причина да подавам оставка, аз спазвам закона. Така министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова коментира искането на протестиращите роми в Гърмен да подаде оставка, предаде “Фокус”.

Лиляна Павлова посочи, че всеки има право на протестиra и право на мнение. „Министерството изпълнява закона най-вече чрез органите на ДНСК и решенията на съда. Съдът е постановил, че издадените заповеди за премахване са законосъобразни и трябва да бъдат изпълнени. Така, че органите на ДНСК изпълняват влезлите в сила заповеди, посочи министър Павлова. Тя уточни, че подобни заповеди за премахване на незаконно строителство не се изпълняват само в Гърмен, а в цялата страна. В цялата страна са изпълнени над 400 заповеди за премахване на незаконно строителство, като от тях само шест са на територията на община Гърмен.

„Много е важно да отбележим, че при подобни ситуации в Гърмен, са много важни социалните политики, дейностите, които извършват й социално подпомагане и Агенцията за закрила на детето. Настаняването на тези лица е преди всичко ангажимент на кмета. Кметът им предложи настаняване, те го отказаха и кметът ни уведоми, че можем да започнем премахване за тези шест сгради. Така, че ние изпълняваме решенията на съда плюс действията на кмета, който отговарят за лицата с адресна регистрация в съответната община, каза министър Павлова.

Тя беше категорична: „Законът не предвижда узаконяване на незаконни постройки, да не говорим, че те са построени в чужди терени. Такъв е законът и всички сме равни пред него”, каза министър Павлова. 

Коментарът министър Лиляна Павлова направи след откриването на рехабилитирания обходен път на Елхово. Общата дължина на обходния път е близо 7 км. Обектът е реализиран по програма „Транзитни пътища V”. Инвестицията е за около 6 млн. лв. 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.