Наградиха доблестни деца, намерили и предали чантичка с документи и 1000 лева Петокласниците получих грамоти от директора на полицията във Велико Търново

Теменужка Петкова: Газоразпределителната инфраструктура в България ще се развива, ако има икономически интерес

Експерт прогнозира: Професията оператор на кол център ще се трансформира в оператор на робот

Търсят тяло на бебе, родено вчера в Кърджали, източват „Водното огледало“

Републиканските пътища в Сливенска област – проходими при зимни условия

Благодетели дариха 1100 лв. за изграждане на паметник на ген. Сава Муткуров в Търново

Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“

Тировете с дестинация България, влизащи от Турция, няма да бъдат пренасочвани през Лесово – Хамзабейли

Иван Тотев: Никога не е имало идея да се разфасоват прасета в центъра на Пловдив

Петър Петров от „Юлен“: Дружеството няма никакви кредити към Първа Инвестиционна Банка или други български банки Поради некоректността на журналистите от Икономедиа, концесионерът на ски зона "Банско" повече няма да отговаря на въпроси, задавани от изданията на тази медийна група

Откриха близо 700 литра нелегален алкохол по обява в Интернет

Клуб „Активна сигурност“ организира коледен празник за деца от домове в Пловдивско Кампанията е под надслов "SOS - Грижа без граници"

Запален комин обгази пенсионерка

Отпускат се 4 милиона лева за Клиниката по изгаряния в „Пирогов“, обяви министър Ананиев

1 тон нелегална ракия откриха митничари в нелегален казан

Лиляна Павлова отговори на ромите в Гърмен: Няма да подавам оставка, спазвам закона

Не виждам причина да подавам оставка, аз спазвам закона. Така министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова коментира искането на протестиращите роми в Гърмен да подаде оставка, предаде „Фокус“.

Лиляна Павлова посочи, че всеки има право на протестиra и право на мнение. „Министерството изпълнява закона най-вече чрез органите на ДНСК и решенията на съда. Съдът е постановил, че издадените заповеди за премахване са законосъобразни и трябва да бъдат изпълнени. Така, че органите на ДНСК изпълняват влезлите в сила заповеди, посочи министър Павлова. Тя уточни, че подобни заповеди за премахване на незаконно строителство не се изпълняват само в Гърмен, а в цялата страна. В цялата страна са изпълнени над 400 заповеди за премахване на незаконно строителство, като от тях само шест са на територията на община Гърмен.

„Много е важно да отбележим, че при подобни ситуации в Гърмен, са много важни социалните политики, дейностите, които извършват й социално подпомагане и Агенцията за закрила на детето. Настаняването на тези лица е преди всичко ангажимент на кмета. Кметът им предложи настаняване, те го отказаха и кметът ни уведоми, че можем да започнем премахване за тези шест сгради. Така, че ние изпълняваме решенията на съда плюс действията на кмета, който отговарят за лицата с адресна регистрация в съответната община, каза министър Павлова.

Тя беше категорична: „Законът не предвижда узаконяване на незаконни постройки, да не говорим, че те са построени в чужди терени. Такъв е законът и всички сме равни пред него“, каза министър Павлова. 

Коментарът министър Лиляна Павлова направи след откриването на рехабилитирания обходен път на Елхово. Общата дължина на обходния път е близо 7 км. Обектът е реализиран по програма „Транзитни пътища V”. Инвестицията е за около 6 млн. лв. 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.