Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Теменужка Петкова: Правителството отпуска около 100 млн. държавна помощ на българската индустрия

Около 100 млн. държавна помощ ще предостави Правителството на българската индустрия. Това ще стане след процедура по нотифициране на наредба от ЕК, каза в Поморие министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която посети обекти, одобрени за финансиране по програма „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”, предаде „Фокус”.

„Така че правим всичко възможно тази наредба да влезе в сила час по-скоро и бизнесът да получи тази държавна помощ, която e по европейски директиви и се полага. Българската индустрия трябва да бъде спокойна, че това, което зависи от Правителството е направено и по всякакъв начин се стараем да създадем условия, които да бъдат максимално благоприятни на българската индустрия”, каза министър Петкова.

Тя припомни, че когато в началото са възникнали притесненията за цената на електрическата енергия от страна на бизнеса, Правителството е поело ангажимента за изработка на Наредба за намаляване на тежестта върху индустрията за разходите за енергия от възобновяеми енергийни източници. Това е било ангажимент на три министерства – на енергетиката, на финансите и на икономиката.

„Тази наредба стана възможна благодарение на това, че една от първите мерки на Правителството в сектор Енергетика, беше промяната на закона за енергетиката. Като една от най-важните промени беше свързана с това, ние да транспонираме насоките на ЕК за намаляване на тежестта върху индустрията”, каза още министърът на енергетиката.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.