Комисия по безопасност на движението в Благоевград с редица мерки за повишаване сигурността на пътя

Празнуваха бабинден с водосвет и ритуално миене на ръцете на лекарите в Дебелец На тържеството присъства 73-годишната Ана Тошева, която се слави като най-опитната акушерка

Франция отхвърли британска идея за мост през Ламанша

Учреден е Съветът на учените към министъра на околната среда и водите

Чешкият парламент свали депутатския имунитет на премиера Андрей Бабиш

Кое име липсва в разследването на bTV за детските градини? Лидер на „Да, България!“ записал децата си в детска градина в нарушение на правилата, партията се отплаща с подкрепа на Мариана Иванова

Николина Ангелкова: Над 61% от чуждестранните туристи у нас идват от страните от ЕС

Горещини в Австралия взеха жертви

„Галъп“: Българите не приемат домашното насилие, както и „третия пол“

Ники Хейли: Русия подкопава международните усилия срещу употребата на химически оръжия

„Славия“ взема 1, 5 млн. евро за младежки национал

Задържаха непълнолетен дилър на наркотици в София

Електронни реклами заменят предизборните плакати в Русия заради студа

Вехтории подпалили къща на изгоряла в пожар жена

Обновяват улици и паркове в Шумен за 7,2 млн.лв.

Изложба с картини на оперния бас Никола Гюзелев

Не е грешка! Феновете на оперния бас Никола Гюзелев знаят, че преди да се посвети окончателно на пеенето, той е учил живопис.

Фондация „Никола Гюзелев” и Асоциация „Артемидия” с подкрепата на Министерството на културата представиха концерт и изложба In memoriam в памет на големия български оперен певец (1936-2014).

„Още като студенти в Художествената академия чувахме за някой Гюзелев, който бил много талантлив, чувахме и силния му и дълбок бас по коридорите”, заговори колегата му акад. Светлин Русев, който в петък вечерта откри изложбата в столичната галерия “Средец”. В нея са събрани около 50 творби – живопис, портрети, рисунки, създадени в периода 1955-1998 г. На събитието присъства и бившият министър на културата от времето на соца Георги Йорданов. Вдовицата на Гюзелев – актрисата Анна Мария, чете стихове на български и италиански, а Ставри Калинов донесе плакати с графика на Гюзелев, които подари на участниците в откриването на изложбата.

Концертът беше с вдъхновени изпълнения на негови студенти в Българската Академия „Борис Христов” в Рим, както и други талантливи певци, учили с него в Оперната студия „Никола Гюзелев” в София. Участваха пианистите проф. Атанас Куртев, Ивайло Иванов, Йоланта Смолянова, певците Владимир Стоянов, Николай Кърнолски, Добромир Момеков и Емил Желев.

Маестро Никола Гюзелев, доктор хонорис кауза на БАН и комендатор на Република Италия почина на 77-годишна възраст.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.