Прекарай нощта в стая с ледени стени

Събуждате се, а над леглото ви се е надвесил слон. По стените пълзят овце, а всичко наоколо е толкова бяло и... студено. Не защото камериерките са много старателни и отоплението не е пуснато, просто всичко е от лед - от пода до тавана. Даже триметровият слон.

Известният леден хотел Lapland в Юкасярви, Швеция, ще отвори отново врати на 11 декември и новият му дизайн вече е ясен. Гостите ще могат да прекарат нощта в една от 19-те тематични стаи, споделяйки пространството със слон в реален размер, с декори, вдъхновени от руския театър, и дори пещера, пълна с ледени висулки. Приказната зимна сграда се изгражда всяка година през декември и остава, докато не се стопи през март. Да се построи вълшебният хотел наново всеки зимен сезон не е лесна задача. Трябва да се съберат 5000 тона естествен лед от река Торне, в чиито води, след като се стопи, сградата изчезва.

Тази година ръководството на хотела покани талантливи дизайнери и скулптори, които да оставят своя отпечатък в стаите. Повече от 130 кандидати представиха своите идеи. Шеговито нареченият „Слон в стаята” - проект на скулпторката Анна-София, беше един от одобрените. Талантливата авторка не доказва уменията си за първи път. Нейно дело е еднорогът, направен за централната зала на хотела през 2014 г. Новата й творба е триметров африкански слон, извисяващ се до леглото в едно от помещенията.

Интересно е и предложението на Лука Ронкорони „Броене на овце”. Стаята по негова идея е пълна с ледени скулптури на овце, които трябва да помагат при безсъние.

Сред проектите са вдъхновената от 70-те години на миналия век „Капсула на любовта” и декори от руски театър. Двойка скулптори от Берлин ще създаде пещера от лед, която да подслонява посетителите.

В допълнение към уникално проектираните стаи хотелът ще разполага и с две луксозни пространства със специални стъклени врати (вратите на останалите стаи всъщност са завеси), баня и лична сауна. Общо хотелът разполага с 55 стаи (19 от тях са тематични), има църква и бар. Ако ледът, използван за изграждането на стените и декорациите, се използва за направата на снежни топки, броят им ще достигне 700 милиона.

Внимание е обърнато на всеки детайл, като само полилеите са от 1000 ръчно оформени кристали. За тези, които обичат да обръщат по чашка преди лягане, от декември до април обикновено барът успява да сервира 26 550 напитки в ледени коктейлни чаши. 11 000 топли напитки се дават като комплимент на гостите всяка сутрин. Предлага се и събуждане за онези, които искат да видят полярното сияние, а след това могат да релаксират в СПА центъра. Тази година хотелът отваря ледените си врати на 11 декември, а желаещите да си запазят стая по-добре да го направят още от сега.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл