Бронирана крепост

Range Rover Sentinel издържа на взривове, гранати и обстрел.

Когато веднъж седнеш в новия Range Rover, се чувстваш като цар и господар на всички пътища. Суперлукс, дива мощ, голяма проходимост. Можеш да минеш навсякъде, където другите спират. Който иска да бъде абсолютно недосегаем за околния свят, може да погледне последното творение на специалния отдел SVO (Special Vehicle Operations) на Land Rover. Бронираният всъдеход Range Rover Sentinel е зона с най-високо ниво на сигурност - пътниците са защитени от куршуми и взривове.
Това е първият заводски брониран модел на британската марка. Който чувства живота си в опасност и го оценява на повече от 400 000 евро, може да се настани на комфортната седалка срещу тази скромна сума и да се радва на всички възможни екстри.
Бронираната крепост е доработен автомобил Range Rover със стандартно междуосие в най-високото ниво на оборудване Autobiography. Двигателят е 3,0-литров дизелов V6 в мощност 340 конски сили, комбиниран с 8-степенна автоматична трансмисия и подсилена спирачна система. Отвън (почти) не личи, че колата е непробиваема. Армировката отговаря на степен на бронезащита VR8, което означава, че автомобилът издържа на обстрел с високоскоростно автоматично оръжие с бронебойни патрони с калибър до 7,62 мм. От главата на пасажерите няма да падне косъм, ако отстрани на колата гръмне взрив с мощност, равняваща се на 15 кг тротил. Или ако върху покрива или под пода бъде възпламенена граната. За застраховка моделът е оборудван с противопожарна система за моторния отсек и купето, авариен акумулатор за втората елинсталация, самозапечатващ се горивен резервоар, защитена ауспухова система, авариен изход зад седалките на втория ред в случай на блокиране на вратите, специални светлини, сирена и високоговорител.

Уникален офроуд с Land Rover в Слънчев бряг
Като представител на най-проходимите автомобили Land Rover у нас „Мото Пфое” ще подпомогне уникалното състезание Rainforest Challenge Balkans между 16 и 20 септември в Слънчев бряг. За офроуд изпитанието ще бъде изградено специално трасе в непосредствена близост до мястото на специалните етапи, където моделите на британската марка ще могат да бъдат тествани и ще покажат своя потенциал.
Легендарната надпревара Rainforest Challenge в джунглата на Малайзия е върховно изпитание за пилотите и машините и се слави като най-тежкото офроуд рали в света. За първи път еквивалент на това състезание се организира у нас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили