Роми обраха жена в центъра на Париж, никой не й помогна

Жена бе ограбена от две ромки тийнейджърки в центъра на Париж, докато тегли пари на банкомат. На кадрите, заснети от фотограф на "Дейли мейл", се вижда как вете изблъскват жената и взимат парите, която тя е изтеглила от машината, след което спокойно се отдалечават от местопрестъплението.

Жертвата, чиято самоличност не е установена, в един момент успява да сграбчи едната от нападателките за дрехата й, но като цяло е безпомощна. Никой дори не си прави труда да помогне на жената и да се намеси. Очевидно, , случката се е превърнала в ежедневие в един от най-популярните сред туристите град в света.

Шокиращите снимки от инцидента са още по-срамни за властите в Париж, защото те бяха направени само на стотици метри от мястото, на което се гледаше важен съдебен процес, сочен за част от кампанията за овладяването на нарастващия проблем, произлизащ от ромските банди, пише „Дейли мейл”.

Изправителният съд в местната съдебна палата слуша как румънките Мариана Гандач и Сандра Бачиу, наричани „Кралиците на крадците”, са координирали кражби, носещи им стотици хиляди евро всяка година. Всичките обири са се случило около исторически забележителности във Франция, като Лувъра, Айфеловата кула и Парижката Света Богородица.

Седемнадесет обвиняеми на възраст между 17 и 47 години отрекоха да са замесени в обирите и да са членове на организирана криминална група. Повечето от тях са роми, като Гандич и Бачиу, са обирали организирани групи от чужденци, взимайки парите и ценностите им. Друг изправен обвиняем пред съда бе френски охранител, който „се е затварял очите” за случващото се в замяна на част от откраднатото.

Сред доказателствата, заковали престъпниците, са сересета на телефонни разговори и самолетни билети, доказващи, че между кражбите ромите са пътували за и от Румъния, където с откраднатото са купували коли и къщи.

Междувременно, обраната жена не си е направила труда да подаде сигнал в полицията. Полицаите, обичайно, пускат ромите-джебчии само с предупреждение, защото те са трудни за обработка чрез правосъдната система. Малко от тях носят в себе си каквито и да е документи, като паспорти, и почти всички от тях нямат постоянен адрес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят