Нездравословното хранене е най-разпространената причина за ранна смърт

Според учените от института „Изследване и оценка на здравето“ в САЩ, най-разпространената причина за ранна смърт е нездравословното хранене, пише The Independent.

Според експертите, неправилното хранене се характеризира с малко приемане на плодове, зеленчуци, ядки и варива и повишена употреба на червено месо, сол и безалкохолни подсладени напитки, предава Фокус.

Учените смятат, че нездравословното хранене оказва по-негативно влияние на организма на човека от алкохола и тютюна. Неправилното хранене води до нарушения в работата на организма и появата на множество заболявания, сред които увреждания на сърцето, инсулт, диабет и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве