ЕС: Мигрантите трябва да пишат след като се върнат по домовете си

Имигрантите, чиито молби за предоставяне на убежище бъдат отхвърлени, ще бъдат окуражени „доброволно“ да намерят пътя си към дома, според новите указания на Брюксел. И понеже Брюксел няма начин да ги проследи, мигрантите ще трябва да „пишат“ след пристигането си и да информират властите, че са се върнали в родните си страни, пише Sunday Express, цитирани от Фокус.

По данни на Международната организация по миграция, около 40% от имигрантите към ЕС не могат да бъдат смятани за бежанци. Миналата седмица министърът на външните работи на Великобритания Филип Хамънд заяви, че с изключение на сирийците, останалите хора, които пресичат Средиземно море в опит да достигнат Европа, са икономически имигранти. Ситуацията се усложнява от факта, че египтяните и ливанците твърдят че са сирийци, с цел получаването на бежански статут.

„Самата мисъл, че някой бедняк, който е похарчил хиляди долари за да получи по-добър живот за себе си и своето семейство ще бъде благодарен на бюрократите , отхвърлили молбата му за бежански статут и ще се върне у дома е смехотворна. Тя само доказва, че ЕС не разбира тази криза“, заяви британският депутат Адам Колоуей.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят