Франция отхвърли британска идея за мост през Ламанша

Учреден е Съветът на учените към министъра на околната среда и водите

Чешкият парламент свали депутатския имунитет на премиера Андрей Бабиш

Кое име липсва в разследването на bTV за детските градини? Лидер на „Да, България!“ записал децата си в детска градина в нарушение на правилата, партията се отплаща с подкрепа на Мариана Иванова

Николина Ангелкова: Над 61% от чуждестранните туристи у нас идват от страните от ЕС

Горещини в Австралия взеха жертви

„Галъп“: Българите не приемат домашното насилие, както и „третия пол“

Ники Хейли: Русия подкопава международните усилия срещу употребата на химически оръжия

„Славия“ взема 1, 5 млн. евро за младежки национал

Задържаха непълнолетен дилър на наркотици в София

Електронни реклами заменят предизборните плакати в Русия заради студа

Вехтории подпалили къща на изгоряла в пожар жена

Обновяват улици и паркове в Шумен за 7,2 млн.лв.

Лом и Пантелей от Сърбия искат 1,8 млн. евро от Европа

България участва в международна операция срещу мащабна група за измами с криптовалута

Лиляна Павлова и Лазар Лазаров инспектираха Лот 1 на АМ „Марица“

Министър Лиляна Павлова и председателят на АПИ инж. Лазар Лазаров инспектираха строителството на Лот 1 от АМ „Марица”, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров провериха напредъка на строителните работи по Лот 1 на автомагистрала „Марица“. Това е участъкът от Оризово до Димитровград с дължина от 31.4 км. Изпълнителят на обекта отчете изпълнение на 75 на сто.

По време на инспекцията беше установено, че в по-голяма част от трасето строителството се изпълнява с много добри темпове, но за 6 км от обекта е необходима изключителна мобилизация както на работна сила, така и на технически ресурс, предвид наближаването на есента и зачестяването на валежите. Строителството на обекта трябва да приключи до края на октомври.

Всички съоръжения по обекта вече са напълно изградени, установиха на проверката министър Павлова и инж. Лазаров. Става въпрос за 22 големи съоръжения – 8 селскостопански подлеза, 10 надлеза и 4 моста. Реконструирани са и съоръженията на напоителни системи, водопроводи и електрически далекопроводи.

Министър Лиляна Павлова беше категорична, че за да се спази крайният срок за изпълнение на отсечката от Оризово до Димитровград – края на октомври, вече не подлежи на удължаване, както беше правено няколкократно досега. Строителят увери инспектиращите, че ще спази пусковия срок.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.