Убитият в София мигрант е сириец, наръган е след битов скандал с двама бежанци

Млад мъж от арабски произход е бил нападнат и убит в центъра на столицата. Сигналът в полицията е постъпил малко преди 13 часа днес.

По първоначална информация мъжът е бил убит след сбиване, станало в района на ул. "Княз Борис Първи" и ул. "Цар Симеон", където има засилено присъствие на чужденци, предава Дарик

Двама мъже са пострадали в центъра на София, където малко преди това бе наръган млад мъж. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Те са транспортирани до болнични заведения.В момента се изясняват обстоятелствата около инцидента. Извършват се огледи. Продължават процесуално-следствени действия.

Още двама души са пострадали при сбиването. Мъжете са на възраст между 22 и 25 години и също са от арабски произход. Към момента се изяснява какъв е статутът им. Те са откарани в "Пирогов" с прободни рани.

Пристигналите по-рано на място патрул на полицията и екип на "Спешна помощ" само са констатирали смъртта на имигранта. Разследващите предполагат, че до убийството се е стигнало след скандал от битов характер.

Издирването на нападателя продължава. Полицията проверява целия район около бул. "Мария Луиза" и "Женския пазар".

Един от собствениците на ресторант до мястото на инцидента разказа, че често има конфликти между отделните имигрантски общности в района и вероятно причината за сбиването е битов конфликт или разчистване на сметки.

Очевидка на инцидента пък видяла как убитият мъж е бягал от двама души, при което е бил ранен и убит.

Разследването по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право