Скандал в Разград: Кметът подарил книжки със своя снимка на деца

Регионалният инспекторат по образование в Разград е сезиран за политически пиар с подаряване на книжки на първокласниците от настоящия кмет и кандидат-кмет Денчо Бояджиев.

Това съобщиха независимият кандидат-кмет, подкрепен от Реформаторския блок, Теодор Ролев и председателят на неговия инициативен комитет адвокат Ивелина Игнатова.

Те уточниха, че сигналът е свързан с посланието, отправено от вътрешната корица на книжката „Моята родина България", където Бояджиев под своя снимка се обръща към 472-мата първолаци в общината, пише Дарик.

„Това е циничен и отвращаващ акт, грозен политически пиар", категоричен бе Ролев. Той допълни още, че за отпечатването на специалния тираж са използвани и обществени средства от данъците на родителите на първокласниците. А тъй като първокласниците в първия учебен още не могат да четат, посланието е опит да се манипулират родителите им.

Ролев коментира, че подобен подарък би бил уместен около Нова година, когато децата вече знаят буквите.

Ролев и Игнатова се надяват на реакция от РИО на МОН, а ако такава не последва и книжките бъдат раздадени на 15 септември, вероятно ще бъде подаден сигнал до Общинската избирателна комисия, тъй като първият учебен ден е в срока, в който се събират подписи от инициативните комитети.

Ролев каза още, че като собственик на печатница от години в началото на учебната година дарява ученически пособия на нуждаещи се деца, през тази обаче ще се въздържи от подобен жест или ще го направи в друга община, за да не се изтълкува като жест, свързан с предизборната борба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони