След Русе "Назарет" тръгва на турне в Европа

След концерта на Грийн рок фест тази вечер в Русе легендарната банда "Назарет" ще замине идната седмица на едномесечно турне в Европа. "Ще бъдем основно в Германия, Австрия, Словакия, Чехия, Швейцария, ще имаме и шоу в Москва, съобщи на пресконференция единственият член на оригиналния "Назарет" Пийт Агню. Идния януари той се надява да запишат нов албум с новия им вокал Карл Сентънс.

"Ще променим стила, но песните са, както и преди сме ги писали", обясни Агню. Изпълнените парчета на шоуто в "Булстрад Арена" ще влязат в новия албум. "Очаквайте тази вечер много енергия и ако саунд системата се справи, песните ще бъдат много силни", обеща Карл Сентънс, заместил Дан Маккафърти. Той се чувства фантастично в "Назарет", без да се опитва да да бъде неподражаемия си предшественик.

"Слава богу, изглежда нещата се получават, Винаги съм нервен, когато се кача на сцената, защото хората очакват Дан. Сега бих го попитал как бих могъл да имам едновременно дълга кариера и парти всяка вечер, с удоволствие бих живял по този начин, той е страхотен", разкри Сентънс.

Пийт Агню разказа, че Дан Маккафърти все още ими се обажда, преди да излязат да свирят. "Често се чуваме, все още сме приятели, той пее като гост изпълнител с една група в Шотландия, но му е трудно да диша след 1-2 песни и се изморява", обясни Агню. На Дан му е много мъчно, че "Назарет" обикаля по турнета, без него. "Когато си пял толкова дълго време и спреш изведнъж, това е шок", уточни бас китаристът.

За "Назарет" хард рокът не се е променил съществено и много групи свирят днес по същия начин. "Китарата, басът, барабаните все още са еднакви за всички банди", напомни великият баскитарист. След вече няколко визити в България той увери, че "Назарет" може да свири "навсякъде, където има електричество".

"Бежанската вълна в Европа е нещо изключително силно и макар че се опитваме да стоим настрани от политиката, това е голяма човешка трагедия", призна Пийт. За него хората не се местят от едно на друго място, за да изкарат повече пари. Те искат да спасят семействата и живота си.

Снимки авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес