За първи път жена спечели карибското приключение на Poker Stars

Вятърът събори дървета, повреди покрив на кметство

Удължиха забраната за движение на автомобили над 12 т. през Котленския проход

Проф. д-р Силва Андонова става национален консултант по интервенционална неврология

Горанов: Няма манипулации на системата на митниците БАЦИС През юли 2018 г. ще приключи отстраняването и на последната критика от доклада на ДАНС, обяви Георги Костов

24 души са арестувани в Турция по подозрение в „терористична пропаганда“ срещу военната операция в Сирия

68-годишна загина, мъжът й с опасност за живота заради забравени котлони

Св. Синод: Истанбулска конвенция отваря широко вратите към морален разпад БПЦ призова парламента да не ратифицира споразумението

Грабител изтърси портфейл от чанта

Илияна Йотова: Преживяваме един от най-колебливите периоди в развитието на ЕС

Цеко Минев: В Европа правят по 200 лифта, а ние се обясняваме за един

Задържаха 20-годишен, ударил фелдшер в Спешния център в Нова Загора

Община Петрич довършва важни проекти през новата година

Нов център ще има Боровец, избират между 40 архитектурни проекта

Свищовлия счупи скулата на съседа си при побой

Лалович към българите: Не трябва да сте недоволни

ЛАС ВЕГАС – Ненад Лалович, президентът на международната федерация по борба и член на МОК се срещна специално с 11-те родни журналисти, акредитирани на световното. Поводът – двата най-големи скандала на първенството, в които България стана жертва – първо срещу САЩ в класическия стил и после срещу Русия при свободняците.

„Всички съдии, направили грешки, са наказани за един ден или до края на шампионата – изпревари злободневния за българите въпрос Лалович. – Официално тук не обявихме санкциите, но след световното ще публикуваме новия списък със съдии първа категория. Много именити рефери отпадат от олимпийските игри заради грешки. Разработваме и система, която ще влезе след олимпиадата. Целта е хората в залата да виждат точно това, което виждат и съдиите при оспорване. Тази съдийска камера ще се вижда и на интернет излъчването на срещите. Също така арбитрите ще бъдат озвучавани и зрителите ще могат да чуват какво говори съдията на борците.
Борбата бързо се модернизира след кризата, която преживяхме през 2012-а. В Америка, където са царе на маркетинга, залата се напълни. В първите 5 дни на световното имахме над 12 милиона посещения на нашия сайт, за цялата минала година те бяха 3 милиона.
Имаме сложен въпрос за решаване – липсата на ранглиста. И още в първия кръг може да се срещнат олимпийски и световен шампион и потенциалният финал да е в първата среща. Ранглиста като в тениса обаче ще убие малките държави и те няма да имат никакъв шанс. За спортът ни са важни страни като Холандия, която до това световно 27 години няма нищо в борбата. И Италия, която за първи път е със световен шампион в свободния стил“.
Лалович даде и оценка за представянето на нашите. „България винаги е била класа в борбата. През новия век имате и пикови моменти, и спадове. Интересно ми е, че сега не видях някои от борците ви, които участваха на Европейските игри в Баку през юни. Но в тази невероятна конкуренция спечелихте 4 медала и не трябва да сте недоволни“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.