Хванаха 15 деца в полунощ в дискотека в Девин

15 деца са били изведени от девинска дискотека около полунощ при специализирана полицейска операция, стана ясно вчера. Хлапетата на възраст между 14 и 17 години купонясвали в нощен клуб в центъра на Девин в събота срещу неделя. От полицията уточниха, че е нямало дрогирани и пияни сред непълнолетните веселяци. Ченгетата закарали веднага всички момичета и момчета в районното управление. Уведомени са били родителите им, които пристигали един по един в сутрешните часове да си ги прибират.

По случая са образувани административни преписки, посочиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. За всеки от тийнейджърите ще се изяснява дали е бил в нощното заведение с упълномощен от родителите пълнолетен придружител, или не. На родителите, чиито деца са били сами след вечерния час за непълнолетни, ще бъдат съставят актове. 300 лв. е глобата за такова нарушение. На санкция подлежи и собственикът на заведението, който е допуснал в него да има непълнолетни. "Извършваме постоянно проверки за посещението на лица под 18 г. в пет питейни заведения и дискотеки и употребата на алкохол, но толкова много деца на едно място не сме установявали", каза директорът на смолянската полиция старши комисар Николай Димов.

Преди началото на учебната година в цялата страна са засилени проверките, а полицията провежда съвместни съвещания с просветните инспекторати и директорите на училища.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони