Масови протести с искане за по-строг контрол върху огнестрелните оръжия в САЩ

Макрон свика извънредно Съвета за национална сигурност

Гърция стяга още режима за движение по пътищата За антирадар наказват с 2000 евро, за АТВ по асфалтов път - с 1000 евро

Тръмп гони десетки руски дипломати заради случая „Скрипал“

Доналд Тръмп осъди ислямистката атака във Франция

Сняг вместо сафрид за рибарите Мъртво вълнение край Ченгене скеле

Прибраха се повечето българи, пострадали при катастрофата в Египет

Финландски депутат: Пучдемон е заминал от Финландия за Белгия още снощи

Хиляди румънци на протест срещу абортите

Косово получи телефонен код, вече няма да използва сръбския

Почина писателят Филип Кер

Откриха записки за „Ислямска държава“ в личните вещи на терориста от Треб

Камелия възбужда селски футболисти Фолк дивата с епизодична роля в сериала “Скъпи наследници”

Румен Радев ще участва в отбелязването на Деня на Тракия и 105 години от Одринската епопея

Тони Димитрова разкара Иван Ченов Китаристът бил комарджия

Съдят екссъдебният охранител за измама от 12 000 лв., обещал на приятели 350 000 лв. кредит от „Земеделие”

Екссъдебният охранител от Разлог Милен Попов, станал популярен като Пиринския Красьо Черния, бе изправен на съд с поредно обвинение по чл. 209, ал. 1 от НК – за въвеждане в заблуждение и причиняване на имотна вреда с цел набавяне за себе си или другиго имотна облага. Това предаде struma.bg.

Обвинението срещу ексохранителя е повдигнато по жалба на вече бившите му семейни приятели Димитър и Силвия Рачеви, също от Разлог. Чрез въвеждане в заблуждение и обещания за съдействие при закупуване на земеделска земя за изграждане на ферма и теглене на земеделски кредит в размер на 350 000 лв. от фонд „Земеделие“ Попов успял да им отмъкне около 11 000 лв.

На делото беше изслушана потърпевшата Силвия Рачева, която разкри потресаващи подробности. Тя разказа, че всичко започнало през 2011 година, когато кандидатствали за закупуване на общинска земя, но получили отказ от администрацията, тъй като земята се оказала със статут на напоителен канал. По същото време двете семейства Рачеви и Попови били в близки приятелски отношения и М. Попов им заявил, че може да уреди нещата с купуването на земя. След известно време започнал да им търси определени суми пари за различни дейности – плащания на геодезисти, нови скици, почерпки на общински служители, участие в търг за земята, Агенцията по вписванията и т.н.

Докато Попов „действал“ по уреждане на земята, разбрал, че семейство Рачеви имат намерение да кандидатстват за кредит от фонд „Земеделие“ и не след дълго им заявил, че е в много близки отношения с главния архитект на община Разлог Аврамова и чрез нея може да им уреди отпускането на желания заем. Те се съгласили и Попов започнал да действа по познатата схема – с търсенето на пари за почерпки, подкупи на служители в МЗХ, различни документи и т.н.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.