Съдят екссъдебният охранител за измама от 12 000 лв., обещал на приятели 350 000 лв. кредит от „Земеделие”

Екссъдебният охранител от Разлог Милен Попов, станал популярен като Пиринския Красьо Черния, бе изправен на съд с поредно обвинение по чл. 209, ал. 1 от НК - за въвеждане в заблуждение и причиняване на имотна вреда с цел набавяне за себе си или другиго имотна облага. Това предаде struma.bg.

Обвинението срещу ексохранителя е повдигнато по жалба на вече бившите му семейни приятели Димитър и Силвия Рачеви, също от Разлог. Чрез въвеждане в заблуждение и обещания за съдействие при закупуване на земеделска земя за изграждане на ферма и теглене на земеделски кредит в размер на 350 000 лв. от фонд „Земеделие“ Попов успял да им отмъкне около 11 000 лв.

На делото беше изслушана потърпевшата Силвия Рачева, която разкри потресаващи подробности. Тя разказа, че всичко започнало през 2011 година, когато кандидатствали за закупуване на общинска земя, но получили отказ от администрацията, тъй като земята се оказала със статут на напоителен канал. По същото време двете семейства Рачеви и Попови били в близки приятелски отношения и М. Попов им заявил, че може да уреди нещата с купуването на земя. След известно време започнал да им търси определени суми пари за различни дейности - плащания на геодезисти, нови скици, почерпки на общински служители, участие в търг за земята, Агенцията по вписванията и т.н.

Докато Попов „действал“ по уреждане на земята, разбрал, че семейство Рачеви имат намерение да кандидатстват за кредит от фонд „Земеделие“ и не след дълго им заявил, че е в много близки отношения с главния архитект на община Разлог Аврамова и чрез нея може да им уреди отпускането на желания заем. Те се съгласили и Попов започнал да действа по познатата схема - с търсенето на пари за почерпки, подкупи на служители в МЗХ, различни документи и т.н.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини