Пациент заплаши с нож и избяга от токсикологията в Пловдив

Полицията издирва пациент на клиниката по токсикология в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив , който заплаши с нож други пациенти, вилня в отделението, а след това скочи през прозорец и избяга. Инцидентът е станал през уикенда по време на разразилата се над Пловдив буря, пише marica.bg.

Щом започнали страховити гръмотевици, 20-годишен мъж се почувствал неспокоен и уплашен. Преди това момчето било прието на лечение с остра алергична реакция, обясни началникът на клиниката проф. Янко Илиев. Преди докторите да направят всички необходими изследвания, за да установят причините, младият мъж изпаднал в неадекватно състояние.

Малко след началото на бурята той измъкнал джобно ножче и го размахал срещу други пациенти в стаята. После се заканил да наръга с него и дежурните лекари и сестри, които се опитали да го успокоят. Крещейки, младият мъж започнал да бута и троши легла, столове и апаратура. После изхвърчал от стаята и побегнал по стълбите. На площадката между етажите той разбил с лакът стъклото на прозореца и скочил от височина 3 метра и духнал. От клиниката са подали сигнал за случая във Второ РУП.

В събота пък стоматоложка взела на работното си място двете си деца. За кратко хлапетата останали без наблюдение. Без майката да забележи, 5-годишната й дъщеря намерила таблетки, които зъболекарите използват за дезинфекция на инструменти. Докато майката реагира, хлапето погълнало цяла шепа.

По обяд паникьосаната зъболекарка донесла тичешком на ръце пострадалото дете в токсикологията. От там жената е насочена незабавно към Спешното детско отделение, където е направена стомашна промивка. Момиченцето е без опасност за живота, но натравянето с препарата е причинило изгаряния на лигавицата

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони