Депутатът Явор Хайтов за заменката за 40 милиона: Спечелих само ядове и грижи

От цялата тази шумотевица спечелих само ядове и грижи. Така лаконично депутатът от БДЦ и зам.-председател на парламента Явор Хайтов коментира пред Нова телевизия позиция на анализатора Кольо Парамов, че се е облагодетелствал чрез неравностойна заменка с имот за 40 милиона евро.

„Става въпрос за гори. Горите, които съм предложил за замяна, са широколистни, многолистни, на границата на Балкана. Някои от тях са наследствени, други са купувани – преди 7-8 години, когато съм бил адвокат, далеч от политиката. В Закона за горите съществуваше тогава възможност за такъв тип сделки. Замяната е регламентирана в българското законодателство и дебело искам да подчертая – това не е незаконна процедура. Целият този процес е абсолютно правно регламентиран. Тази сделка беше проверена и от прокуратурата и по никакъв начин не би могло да ми се вмени нарушение или престъпно поведение”, защити се Хайтов.

„По онова време не съм бил част от политическата класа”, подчерта отново той.

Припомняме, че Парамов хвърли бомбата на 4 септември, когато заяви в тв ефир, че въпросният депутат притежава 40 дка земя в Евксиноград. „Как става това?... Навремето княз Фердинанд купува с 36 килограма злато 36 декара земя в Евксиноград. Взима златото от Австрия. Сега депутат от парламента има 40 декара, които струват като земя милиони евро. Как става това?”, попита Парамов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини