Близките на Вероника искат доживотна присъда за убиеца й

Роднините, приятелите и колегите на 23-годишната студентка Вероника Здравкова, която бе зверски убита на 28 февруари т.г. във Велико Търново, настояват за най-тежката присъда за нейния килър. Родителите на момичето Трайчо и Надя Трайкови са категорични, че 40-годишният Илиян Здравков, който отне живота на студентката, трябва да получи доживотна присъда без право на замяна.

Почернените близки се събраха днес час преди процеса пред съдебната палата в старата столица. Те носеха цветя и портрет на покойното момиче. За 10:00 ч е насрочен процесът срещу извършителя на тежкото престъпление в Окръжния съд. 

Илиян Здравков се призна за виновен и пожела делото да се гледа по съкратената процедура. Законът позволява това и наказанието му ще бъде намалено. Така той може да получи максимум до 25 г лишаване от свобода. Минути преди процеса Петко Ганчев и инициатори от Велико Търново връчиха на бащата на Вероника подписка, подкрепена от над 4000 души от региона с настояване за връщане на смъртното наказание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони