Вероника Стефанова: Чакам бебе напролет! Предложиха ми брак с пръстен, скрит в парче торта, щастлива е Мис България Свят 2017

Питбул нападна професор и кучето му в София Животното е насъскано от своя стопанин, който атакува словесно проф. Иво Панов

Министър Караниколов: Само от началото на годината сме спрели от пазара един милион литра некачествено гориво

Двама пострадаха след удар между лека кола и бус в Елена

Шофьор помете момиче на пешеходна пътека

Турски тир се преобърна на пътя Монтана – Видин

Министър Петков: Не очаквам трусове в управлението заради протестите

Иззеха канабис от дома на британци

Скъсани жици предизвикаха огнен ад в частен имот в Павликенско Двуетажна къща, два автомобила и скъпи машини изгоряха в пожар в дома на бившия кмет на село Патреш

Разследват палеж на лек автомобил в столичния квартал „Младост“

Су Ке – покерджийката, която променя социалните медии

Доналд Тръмп и Мелания посрещнаха коледната елха в Белия дом (СНИМКИ И ВИДЕО)

Влак дерайлира край Барселона заради свлачище Един човек е загинал, а петима са леко ранени

Един човек загина при тежка катастрофа в Първомайско

Каква е разликата между руската сватба и руското погребение?

Съдът отложи делото Килърите, глоби адвоката на Петър Стоянов

Варненският апелативен съд отсрочи делото срещу престъпната група на „килърите“ за 18 и 19 ноември 2015 година от 9,30 часа. Основание за това бе молбата на адвокат Ивайло Найденов, защитник на подсъдимия Петър Стоянов, който бил призован да се яви по друго дело в Специализирания наказателен съд в София, съобщиха от пресслужбата на съда.

Преди да насрочи датата за следващото съдебно заседание Варненският апелативен съд се произнесе по исканията на Янко Попов и на Георги Вълев за изменение на мерките им за неотклонение.

Защитата на Попов е посочила влошеното здравословно състояние на подсъдимия като сериозно основание за изменение на процесуалната мярка за принуда. Това обаче може да стане след изготвяне на 3-на съдебно медицинска експертиза, с участието на пулмолог и на кардиолог. Варненският апелативен съд назначи експертизата и указа на експертите да се произнесат дали здравето на подсъдимия му позволява да присъства в съдебно заседание и да пребивава в Затвора Варна. Ако вещите лица се произнесат преди датата на следващото съдебно заседание съдът ще се произнесе по искането за изменение на мярката в закрито заседание.

Апелативният съд остави без уважение молбата за изменение на мярката за неотклонение на Георги Вълев. Този посъдим вече има влязла в сила присъда от 8 години затвор за лихварство. Подсъдимият поиска изменение на мярката заради възможността да работи в затвора. Прокуратурата се противопостави на молбата, като изтъкна довода, че спрямо Вълев все още е висящо наказателното производство за две убийства, а като затворник Вълев би могъл да се възползва от правото на домашен отпуск и да се отклони. Апелативният съд намира, че няма пречка Вълев да търпи наказание „лишаване от свобода” в Затвора Бургас, и мярка за неотклонение „задържане под стража” и потвърди най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо него.

Съдът указа на страните по делото, че в двуседмичен срок от уведомленията трябва да направят исканията си за събиране на нови доказателства и да ги представят. Апелативният съд ще се произнесе по тях в закрито разпоредително заседание.

Варненският апелативен съд наложи глоба в размер на 100 лева за адвокат Ивайло Найденов, защитник на Петър Стоянов, заради несвоевременното подаване на молбата за отлагане на делото. Въпреки, че този защитник е бил призован през м.юни тази година на заседание в Специализирания наказателен съд в София за датите 14 и 15 септември, едва на 12 септември 2015 година адвокатът е уведомил с молба Апелативният съд във Варна, че иска отлагане.

Съдът ще изпрати и писмо до Варненска адвокатска колегия с искане за определяне на резервни защитници на подсъдимите Петър Стоянов и Георги Вълев.

Следващото съдебно заседание по това дело ще започне в 9,30 часа на 18 ноември в съдебната зала на ул. „Христо Смирненски” №19 до Затвора Варна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.