167 млн. лв. влязоха в бюджета на София за 3 месеца

Банско с тематична изложба „Банско в Европа”

Освободиха от длъжност Капитолиадския митрополит Исихий заради скандални клипове с трансексуален (ВИДЕО)

4 са вариантите за наказание на “Левски”

Българин осъден за изнасилване на жена на новогодишно парти в Шотландия, скоро след като родила Той твърди, че сексът е бил по нейна инициатива и по взаимно съгласие

Главният секретар на МВР: 40 са задържани, издирваме маскирани фенове

БСП обвини управляващите в бездушие и поиска оставката на зам.-председателя на НС Емил Христов

На ГКПП “Илинден” се проведе учение за реакция при незаконен внос на ядрен материал

Заловиха шофьор-беглец, прегазил на пътя велосипедист

Цветанов в отговор на Нинова: По-добре заплати от държавата, отколкото от икономически кръгове Той лично никога не взимал командировъчни

Вицепрезидентът Илияна Йотова към българите в чужбина: Нека заедно да създадем международен институт за български език

Автомобил помете жп бариера и светофар в Бойчиновци

Шофьорката, ударила десет коли в Пловдив, карала пияна, защото нямала пари за такси Пушила марихуана, за да се успокои след катастрофата

Покритият мост е символът на Ловеч Майстор Колю Фичето изградил уникалната емблема на града

Йорданка Фандъкова: Модерно образование и иновации – това е шансът на България и на Европа

Съдът отложи делото Килърите, глоби адвоката на Петър Стоянов

Варненският апелативен съд отсрочи делото срещу престъпната група на „килърите“ за 18 и 19 ноември 2015 година от 9,30 часа. Основание за това бе молбата на адвокат Ивайло Найденов, защитник на подсъдимия Петър Стоянов, който бил призован да се яви по друго дело в Специализирания наказателен съд в София, съобщиха от пресслужбата на съда.

Преди да насрочи датата за следващото съдебно заседание Варненският апелативен съд се произнесе по исканията на Янко Попов и на Георги Вълев за изменение на мерките им за неотклонение.

Защитата на Попов е посочила влошеното здравословно състояние на подсъдимия като сериозно основание за изменение на процесуалната мярка за принуда. Това обаче може да стане след изготвяне на 3-на съдебно медицинска експертиза, с участието на пулмолог и на кардиолог. Варненският апелативен съд назначи експертизата и указа на експертите да се произнесат дали здравето на подсъдимия му позволява да присъства в съдебно заседание и да пребивава в Затвора Варна. Ако вещите лица се произнесат преди датата на следващото съдебно заседание съдът ще се произнесе по искането за изменение на мярката в закрито заседание.

Апелативният съд остави без уважение молбата за изменение на мярката за неотклонение на Георги Вълев. Този посъдим вече има влязла в сила присъда от 8 години затвор за лихварство. Подсъдимият поиска изменение на мярката заради възможността да работи в затвора. Прокуратурата се противопостави на молбата, като изтъкна довода, че спрямо Вълев все още е висящо наказателното производство за две убийства, а като затворник Вълев би могъл да се възползва от правото на домашен отпуск и да се отклони. Апелативният съд намира, че няма пречка Вълев да търпи наказание „лишаване от свобода” в Затвора Бургас, и мярка за неотклонение „задържане под стража” и потвърди най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо него.

Съдът указа на страните по делото, че в двуседмичен срок от уведомленията трябва да направят исканията си за събиране на нови доказателства и да ги представят. Апелативният съд ще се произнесе по тях в закрито разпоредително заседание.

Варненският апелативен съд наложи глоба в размер на 100 лева за адвокат Ивайло Найденов, защитник на Петър Стоянов, заради несвоевременното подаване на молбата за отлагане на делото. Въпреки, че този защитник е бил призован през м.юни тази година на заседание в Специализирания наказателен съд в София за датите 14 и 15 септември, едва на 12 септември 2015 година адвокатът е уведомил с молба Апелативният съд във Варна, че иска отлагане.

Съдът ще изпрати и писмо до Варненска адвокатска колегия с искане за определяне на резервни защитници на подсъдимите Петър Стоянов и Георги Вълев.

Следващото съдебно заседание по това дело ще започне в 9,30 часа на 18 ноември в съдебната зала на ул. „Христо Смирненски” №19 до Затвора Варна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.