Отменена е грипната епидемия в Пернишка област

Земетресение с магнитуд 6,1 по Рихтер разтърси Индонезия

15 г. затвор за бившия директор на разузнаването ген. Кирчо Киров

Верижна катастрофа затвори тунел Топли дол на „Хемус“, има пострадали

10 000 лв. печалба от декар шафран

Монтана е пред грипна епидемия

Градският транспорт в София се движи нормално, трасетата са обработени срещу заледявания

Владимир Чуков: Турската офанзива в Сирия говори за преразпределение на влиянието

Дейвид Макалистър: България може да допринесе за решаване на спора между Атина и Скопие за името

МРРБ дава 4,1 млн. лв. за общи устройствени планове на общините

БЛС: Личните лекари нямат техническа готовност да се отчитат с касови бележки през НЗОК

Британец спря Григор Димитров на четвъртфинала в Мелбърн Българският тенисист загуби от Кайл Едмънд в четирисетов мач

Ресторант изгоря в София

МВФ: Петролът ще поскъпва заради намаляването на добивите, договорено от Русия и ОПЕК

Северна Корея ще проведе военен парад преди зимната Олимпиада в Пьончан

Съдът отложи делото Килърите, глоби адвоката на Петър Стоянов

Варненският апелативен съд отсрочи делото срещу престъпната група на „килърите“ за 18 и 19 ноември 2015 година от 9,30 часа. Основание за това бе молбата на адвокат Ивайло Найденов, защитник на подсъдимия Петър Стоянов, който бил призован да се яви по друго дело в Специализирания наказателен съд в София, съобщиха от пресслужбата на съда.

Преди да насрочи датата за следващото съдебно заседание Варненският апелативен съд се произнесе по исканията на Янко Попов и на Георги Вълев за изменение на мерките им за неотклонение.

Защитата на Попов е посочила влошеното здравословно състояние на подсъдимия като сериозно основание за изменение на процесуалната мярка за принуда. Това обаче може да стане след изготвяне на 3-на съдебно медицинска експертиза, с участието на пулмолог и на кардиолог. Варненският апелативен съд назначи експертизата и указа на експертите да се произнесат дали здравето на подсъдимия му позволява да присъства в съдебно заседание и да пребивава в Затвора Варна. Ако вещите лица се произнесат преди датата на следващото съдебно заседание съдът ще се произнесе по искането за изменение на мярката в закрито заседание.

Апелативният съд остави без уважение молбата за изменение на мярката за неотклонение на Георги Вълев. Този посъдим вече има влязла в сила присъда от 8 години затвор за лихварство. Подсъдимият поиска изменение на мярката заради възможността да работи в затвора. Прокуратурата се противопостави на молбата, като изтъкна довода, че спрямо Вълев все още е висящо наказателното производство за две убийства, а като затворник Вълев би могъл да се възползва от правото на домашен отпуск и да се отклони. Апелативният съд намира, че няма пречка Вълев да търпи наказание „лишаване от свобода” в Затвора Бургас, и мярка за неотклонение „задържане под стража” и потвърди най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо него.

Съдът указа на страните по делото, че в двуседмичен срок от уведомленията трябва да направят исканията си за събиране на нови доказателства и да ги представят. Апелативният съд ще се произнесе по тях в закрито разпоредително заседание.

Варненският апелативен съд наложи глоба в размер на 100 лева за адвокат Ивайло Найденов, защитник на Петър Стоянов, заради несвоевременното подаване на молбата за отлагане на делото. Въпреки, че този защитник е бил призован през м.юни тази година на заседание в Специализирания наказателен съд в София за датите 14 и 15 септември, едва на 12 септември 2015 година адвокатът е уведомил с молба Апелативният съд във Варна, че иска отлагане.

Съдът ще изпрати и писмо до Варненска адвокатска колегия с искане за определяне на резервни защитници на подсъдимите Петър Стоянов и Георги Вълев.

Следващото съдебно заседание по това дело ще започне в 9,30 часа на 18 ноември в съдебната зала на ул. „Христо Смирненски” №19 до Затвора Варна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.