Божидар Димитров: Бежанците са икономически имигранти, няма поток към България

„Към България нямо кой знае какъв поток от имигранти. Не само заради оградата. Една международна правозащитна организация показа един измислен филм, в който наши граничари ритат с ботуши бежанци, а нашите гранични полицаи не носят ботуши. И сега се носи слухът, че българската полиция бие и обира имигрантите”. Това обяви пред bTV историкът и Божидар Димитров.

Според Димитров хората, идващи от Сирия, не са бежанци, а са икономически имигранти. Доказателство затова е, че те минават през Гърция, Македония и Унгария, но се стремят основно към Германия и частично към Швеция и Холандия. Те не са бежанци, още на остров Лесбус се превръщат в икономически имигрант, подчерта историкът.

Той не разбира защо сред бягащите хора има толкова много млади и силни мъже, и защо тези мъже не останат в родината си, за да се бият с „Ислямска държава”.
Божидар Димитров не смята, че потокът от имигранти ще се насочи към България, след като германия затвори границите си и вече има нова политика относно бежанския поток.

Покрай кризата с бежанците се видя, че Европа е едно политическо джудже, коментира още историкът. По думите му тя ще е такава, докато не изгради своя армия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини